Petter Solberg (Foto: STR, © CS)
Petter Solberg (Foto: STR, © CS)

Petter Solberg med eget rallyteam

Tidligere rally-verdensmester Petter Solberg er i mål. Med eget rally-team denne sesongen og satser for fullt i WRC.

Og lørdag offentliggjør han hvilken bil han skal kjøre denne sesongen.

Forbereder seg til Le Mans

Den tidligere Subaru-stjernen skal også delta i Le Mans, det verdensberømte 24-timersløpet, som starter 13. juni. Her møter han sin argeste rival Sebastien Loeb i åpne biler som gjør godt over 350 km/t på asfalt.

- Jeg tror faktisk jeg har muligheter til å vinne hele greia, hvis bilen funker. Jeg starter testingen på mandag, sier gruskongen Petter Solberg.

Tung tid

Han innrømmer at perioden etter kontraktsbruddet med Subaru har vært slitsom.

- Jeg har ikke vært særlig heldig med timingen. Det er ikke lett å skaffe sponsorer nå midt i finanskrisa. Men nå er alt på plass, sier Solberg i en samtale med Stål Talsnes i TV 2-programmet «Fredag».

Han har de siste ukene vært Europa og verden rundt i samtale med flere bilfabrikkanter. Det eneste som gjenstår nå er å velge bil. Det skjer i lørdag.

Satser ett hundre prosent

- Jeg lager mitt eget team og kjører for fullt denne rallysesongen. Jeg går glipp av sesongåpningen Rally Irland neste helg, men det måtte jeg gjøre for å være helt sikker på at jeg fikk et godt nok team og en god nok bil. Jeg satser ett hundre prosent, og skulle jeg bestemt meg før hadde det bare blitt nitti prosent, sier Solberg.

Dermed kan Solberg-fansen glede seg over et gjensyn med Petter Solberg i Rally Norway 12. februar. Solberg garanterer at han stiller og at han stiller med en bil som er god nok til å kunne hamle opp med konkurrentene resten av sesongen.