Aksel Lund Svindal  (Foto: LEONHARD FOEGER/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal (Foto: LEONHARD FOEGER/SCANPIX)

– Deilig å være i toppen igjen

Aksel Lund Svindal med fornyet selvtillit etter 2. plassen i Kitzbühel.

Det har gått trått for Aksel Lund Svindal etter suksésshelgen i Beaver Creek (1., 2. og 3. plass), men fredag var han tilbake på pallen i verdenscupen da han kjørte ned til en 2. plass i Super-G i Kitzbühel.

- Jeg hadde bedre feeling og touch i dag, men synes jeg har funnet litt tilbake til det i det siste, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

- Det har vært litt småting som ikke har stemt og det er så mange gode med, at når småting ikke stemmer blir det fort langt bak, sier han om den siste halvannen måneds skuffende resultater.

- Deilig
I Kitzbühel stemte småtingene igjen for 26-åringen.

- Jeg traff bra på linja, ski og alt fungerte bra, så da er jeg med i toppen igjen, og det er deilig, sier han til TV 2 Sporten.

Nær seieren
Lund Svindal ledet med over halvsekundet en periode, men kom i ubalanse mot slutten og tapte tid. Det kostet ham muligens seieren, men Kjeller-gutten er ikke nedfor på grunn av det.

- Jeg får bedre selvtillit etter i dag fordi jeg gjorde ikke noe spesielt og kjørte allikevel bra. I dag var jeg vel raskest, og det er litt deilig å vite at man ikke trenger å gjøre noe ekstraordinært. Altså at man ikke må gjøre noe mer ekstraordinært enn det man gjør på trening, sier Lund Svindal som nå ser frem til lørdagens utfor i den østerrikske monsterbakken.

Klar for utfor
- Det er en tøff utfor med to favoritter som skiller seg ut. (Bode) Miller og (Didier) Cuche har kjørt bra på trening og generelt de siste årene. Bak dem er det ganske åpent, mener Lund Svindal som torsdag var vitne til det fryktelige fallet til Daniel Albrecht.

Preget av fallet
Sveitseren fløy 40 meter og landet på ryggen på torsdagens trening. Etter en natt i kunstig koma skal tilstanden være stabil, men uviss i forhold til hvilke konsekvenser skaden får for 25-åringen.

- Vi var litt preget av det på treningen, men det er ikke så mye man får gjort med det. Derfor er det best å ikke tenke på det, men vi har heldigvis fått høre at det går bra med ham, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.