To siktet etter skudd i bilforretning i Fredrikstad

Politiet har pågrepet nok en mann som de mener var involvert i skyteepisoden og ranet hos en bilforhandler i Fredrikstad mandag. Dermed er to menn siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to, begge fra Fredrikstad, ble fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Den ene av dem er varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Politiet fikk imidlertid ikke medhold i begjæringen om å varetektsfengsle den andre siktede, melder NRK.

Den sist pågrepne mannen ble pågrepet tirsdag. Han skal ha hatt et forhold til butikken Smart Classics tidligere. Butikken driver blant annet med kjøp, salg og service av nye og eldre sportsbiler. Hovedvekten er lagt på bilmerker som Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar og Porsche.

– Vi vet at han har ligget i konflikt med bilforretningen. Mannen har blant annet anklaget bedriften for å ha holdt tilbake en rekke gjenstander som tilhører ham, sier seksjonsleder Geir Kristiansen i Østfold politidistrikt til NRK.

Da innehaveren skulle stenge forretningen mandag kveld, ble han oppsøkt av flere personer. Han skal ha sittet innestengt i flere timer. En mann som kom til stedet, skal ha blitt banket opp og beskutt, før inntrengerne stakk av med tre biler. Én av disse bilene er funnet igjen.

Mannen som ble truffet av et skudd, skal ikke være alvorlig skadd. Han er foreløpig ikke avhørt av politiet. (©NTB)