beingjohnmalkovich
beingjohnmalkovich

Sær forretningsidé

Craig Schwartz er en iherdig kunstner som sliter med å livnære seg med dukketeater i New York. Men så dukker John Malkovich opp i livet hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ettersom inntektene uteblir lar Schwartz seg overtale av sin kone Lotte (Cameron Diaz) til å søke jobb i det lille, bortgjemte foretaket LesterCorp. Han blir ansatt som arkivar og fatter snart interesse for sin kollega Maxine (Catherine Keener), men hun er fullstendig uinteressert.

En dag oppdager Schwartz en skjult tunnel bak et arkivskap. Han må bare undersøke saken, blir sugd inn i en portal og ender opp inne i hodet på skuespilleren John Malkovich i 15 minutter.

Sammen med sin mystiske kollega Maxine, finner Schwartz snart ut at dette er noe han kan tjene penger på. Samtidig som han selv blir hektet på å "besøke" en stadig mer fortumlet Malkovich.

Schwartz innser snart at den eneste måten å få Maxine til sengs er gjennom Malcovich. Dermed blir det et langt mer realistisk dukketeater når Schwartz forsøker å påvirke handlingene til en annen mann.

Originaltittel: Being John Malkovich
Nasjonalitet: Amerikansk
Sjanger: komedie
Skuespillere: John Cusack, Cameron Diaz, John Malkovich, Charlie Sheen, Catherine Keener, Orson Bean, Mary Kay Place, W. Earl Brown, Carlos Jacott
Regi: Spike Jonze
Årstall: 1999
Aldersgrense: 11 år

«Being John Malkovich» på TV 2 kl. 00.20 natt til lørdag

Se også:

«Øyeblikkene - Vil du bli millionær?» på TV 2 fredag klokken 20.00

«Detektimen: Livvaktene» på NRK1 kl. 22.10

«Selvmord på resept» på TVNorge kl. 20.30

Stormbreaker på TV 2 Zebra fredag kl. 20.55