millionær sumo
millionær sumo

Gylne millionær-øyeblikk

Møt deltakerne som har sørget for magiske tv-øyeblikk i «Vil du bli millionær?» på TV 2 opp igjennom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Vil du bli millionær?» har vært et av TV 2s mest sette og best likte programmer helt siden oppstarten her i landet våren 2000.

Fredag møter vi igjen noen av deltakerne som har skapt uforglemmelige tv-øyeblikk i verdens mest berømte gameshow, og hører hvordan de har det i dag.

Den første millionæren

Den første deltakeren som vant en million kroner, er Geir Gjærde fra Ålesund. Geir vant toppremien i 2000 og ble dermed den aller første som vant en million på norsk tv.

Samme dag som han deltok i programmet hadde Geir vært i banken og bedt om lån. Han fikk avslag og beskjed om at han enten måtte få seg en bedre betalt jobb eller vinne i lotto. Fem timer senere satt han i tv-studio med en million kroner i hånda.

Deltakeren med kreftdiagnose

Leif Ingar Heimlund fra Reinsvoll utenfor Gjøvik var 24 år da han deltok i "Vil du bli millionær?" i 2002. Han var kreftsyk da han deltok i programmet. Han fikk beskjed av legen om at han ikke kunne fortsette opptakene, men fikk tillatelse til å komme tilbake og spille fire uker senere. Det gjorde han, og da vant han 200 000 kroner. I dag er han frisk, og Sarah Natasha Melbye intervjuer ham i kveldens program.

Date-millionær - ble det full klaff?

Vi møter også et par som møttes under det såkalte date-millionær, der Line Hansen fikk velge seg en ukjent mann å spille sammen med i studio. Sammen kom de to til en million kroners-spørsmålet. De vant ikke en million - men ble de kjærester? Svaret får vi når Sarah Natasha Melbye møter dem i kveld.

Paret som vant to millioner

Vi møter paret Anne Louise Lien og Hans Erik Borgen - det eneste paret som har vunnet to millioner kroner i Vil du bli millionær? De er fremdeles sammen og har fått tvillinger siden sist. Sarah Natasha Melbye snakker med dem om hvordan pengepremien påvirket livene deres.

Verdens mest kjente tv-format

«Who wants to be a millionaire?» startet på ITV i England og ble umiddelbart en seersuksess. Tv-formatet ble raskt en eksportartikkel og et skoleeksempel på hvordan man skaper et tv-fenomen og selger det på det internasjonale tv-markedet.

Vil du bli millionær sendes på tv i alle verdensdeler, og merkevaren er nå allment kjent i over 100 land.

«Øyeblikkene - Vil du bli millionær?» på TV 2 fredag klokken 20.00

Se også:

«Detektimen: Livvaktene» på NRK1 kl. 22.10

«Selvmord på resept» på TVNorge kl. 20.30

«Being John Malkovich» på TV 2 kl. 00.20 natt til lørdag

Stormbreaker på TV 2 Zebra fredag kl. 20.55