stordalen (Foto: Faksimile fra Stordalens blogg)
stordalen (Foto: Faksimile fra Stordalens blogg)

Stordalen sto tre meter fra Obama

- Se på bildet, så kan du se hvor glad jeg er, sier Petter Stordalen.

Petter Stordalen og forloveden Gunhild Melhus er i Washington DC for å overvære innsettelsen av USAs nye president Barack Obama. I den forbindelse hadde de sikret seg et bord på den eksklusive Bipartisan Dinner – en middag for 400 personer som Obama arrangerte tirsdag kveld.

- Så vidt jeg vet, er Obama den første presidenten som inviterer til et slikt arrangement i forbindelse med innsettelsen. Det er nærmest blitt Obamas varemerke å invitere kritikere og opponenter til middag og debatt, skriver Stordalen i bloggen sin.

Som en Beatles-konsert på 60-tallet

Rommert var spekket med kjente og innflytelsesrike mennesker, og Stordalen merket at stemningen endret seg drastisk da den nye presidenten ankom middagsselskapet.

- Stemningen ble elektrisk, nesten som i pinsemenigheten i Porsgrunn. Kvinner i gallakjoler og menn i smoking løp mot Obama, nesten som unge jenter på konsert med Beatles på sekstitallet. Og jeg løp med. Jeg ville selvfølgelig komme så tett på mannen som mulig. Og jeg klarte nesten å komme helt frem. Petter fra Porsgrunn sto tre meter unna da den 44. presidenten i USA snakket. Se på bildet, så kan du se hvor glad jeg er. Nærmere kommer jeg neppe! skriver Stordalen.

Les mer: Kjendisfest for Obama

Stordalen er overbevist om at Obama er mannen som skal få USA på rett kjøl etter åtte år med George W. Bush.

- Da vi gikk fra middagen i går sa jeg til Gunhild at de som nå avskriver USA, kommer til å få seg en overraskelse.

Les mer: Stordalen vil lære av Obama

Overvar innsettelsesseremonien

Tidligere på tirsdagen sto Stordalen og Melus bare 200 meter unna podiet der Obama avla presidenteden, og begge ble rørt av talen som omfavnet blant annet utenrikspolitikk og den globale finanskrisen.

- Obama holdt en sterk tale som var preget av den felles dugnaden vi står overfor og utfordringene som venter både i USA og utenfor. Dette opplevde jeg som et historisk og mektig øyeblikk, sier Stordalen til Dagbladet.no.

25.000 sikkerhetsvakter

I Washington DC ble gatene fylt med omtrent to millioner mennesker som alle ville få et glimt av Obamas innsettelsesseremoni. Ingen tidligere president har trukket en lignende folkemengde. Til sammen jobbet over 25.000 mennesker med sikkerhet, deriblant 10.000 fra Nasjonalgarden og 1.000 FBI-agenter.

Forrige publikumsrekord ble satt i januar 1965, da drøyt 1.2 millioner mennesker samlet seg for å se Lyndon B. Johnsens innsettelse.

Les flere kjendisnyheter på «God kveld Norge»-sidene!