Anders Jacobsen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Anders Jacobsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Fra hemorroider til tannverk

Småplagene til Anders Jacobsen vil ingen ende ta. På vei til prøve-OL, sliter den norske hoppeneren med en betent visdomstann.

LILLEHAMMER (TV 2 Sporten): Selv om den ikke hindrer han i å hoppe bra, måtte Jacobsen innom tannlegen i går ettermiddag før avreise til Vancouver i Canada.

- Tanna må ikke trekkes. Det er plass til den, men den verker og er litt betent, ler Jacobsen lett oppgitt, vel vitende om at han har blitt hjemsøkt av småskadeplager denne vinteren.

Før hoppuka var Jacobsen uheldig på ei styrketreningsøkt, tok i litt for hardt, og pådro seg en hemorroide som måtte opereres bort.

Tannverken til tross, beroliger han med at hoppformen er fortsatt stigende etter å ha stått over verdenscuprennene i Zakopane forrige.

«On fire»
- Jeg føler jeg har fått overskuddet tilbake, og at formen er bra. Jeg har fått trent godt, og hadde et par veldig gode økter her på Lillehammer forrige uke, sier han.

Og det er ingen overdrivelse. Mens Jacobsen setter seg i heisen opp til hopptårent, snakker bakkemannskapet i Lysgårdsbakken seg i mellom om at Hønefoss-gutten hadde flere hopp ned mot 145 meter forrige fredag. Men Jacobsen har vist i hele vinter at han er god på trening. Det er ikke der problemet ligger.

- Nå gjelder det bare å fortsette framgangen i konkurranse. Jeg føler hele tida at jeg har hatt jevn stigning i renn, men har fortsatt litt å gå på, sier Jacobsen.

Han ser fram mot helgens testrenn i den olympiabakken i Vancouver. Da VM gikk i Japan for to år siden, slet a-mennesket Jacobsen med tidsforskjellen på reisen østover. Han håper på helt motsatt effekt når han reiser andre veien over atlanteren.

- Ja, jeg kommer til å være «on fire», ler han

Ekstra treningsuke
Jacobsen og resten av laget dropper også verdenscupen i Japan siste helgen i januar. De prioriterer rolige dager med teknisk terping i Vancouver for å finne formen til VM.

- For det første er det viktig å få testet anlegget med tanke på neste år. Dessuten kan det være lurt at hele laget får en treningssamling sammen nå, tror han.

Foruten Jacobsen har resten av de norske hoppgutta slitt uvanlig tungt i år.

- Så jeg tror det er dette laget trenger. Noen rolige dager med trening kan nok bidra til at flere av gutta kan få ut mer av det potensialet vi ser i dem. Vi trenger noen flere enn Jacobsen i toppen. Det vil også lette litt av presset på han, sier landslagstrener Jermund Lunner til TV 2 Sporten.

- Betyr en del
Dette er også første gang i løpet av sesongen at landslagssjef Mika Kojonkoski får fulgt opp utøverne på ei lengre treningssamling.

- Det tror jeg betyr en del, slår Anders Jacobsen fast,

PS! Hopperne reiste til Vancouver tidlig i dag, og hopper i den nye OL-bakken for første gang på fredag.