Ola By Rise (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Ola By Rise (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Slår tilbake mot kritikerne

- Det vil alltid være noen som synes alt var mye bedre under krigen, sier Ola By Rise.

Landslaget har fått pes de siste dagene. Før helgen gikk Jan-Åge Fjørtoft ut og etterlyste bedre holdninger hos landslagsspillerne. Mandag tok tidligere Drillo-elev Lars Bohinen opp tråden og skjøv ansvaret over på trenerne.

- En klok mann sa dette til meg en gang: Har du en gal trener, får du gale spillere. Jeg mener det kan ha noe med apparatet rundt landslaget å gjøre, ikke spillerne, sa sportsdirektøren i Stabæk.

Men Ola By Rise - som spilte på landslaget sammen med Fjørtoft og Bohinen - lar seg ikke hisse opp av kritikken.

Les også: Davy ber Fjørtoft holde kjeft
Les også: Her er Fjørtofts svar på Davys kritikk

- Det vil alltid være noen som synes alt var mye bedre under krigen. Det vil være mennesker som har behov for å være synlig i mediebildet og da er det veldig viktig at man har god oversikt over det som skjer og at man husker godt tilbake på hvordan det var før i tiden, sier landslagets assistenttrener til TV 2 Sporten.

Han medgir at manglende holdninger har vært et problem.

- Vi tok en oppstramming etter Montenegro. Ellers har det ikke vært noe stort problem i det hele tatt.

TV 2 Sportens fortballekspert Petter Myhre synes ikke dagens landslag har dårligere holdninger enn Drillos 90-tallsgjeng.

- Jeg er uenig i at ting er så mye verre enn tidligere. Alt er annerledes nå. Det er mer penger, det er mer glorifisering og det er mer media rundt. Det er vanskeligere å være fotballspiller nå, sier han.

Visepresident i Norges Fotballforbund tar ikke lett på innspillet fra Fjørtoft.

- Hvis det blir oppfattet at det er dårlige holdninger, må vi gjøre noe med den oppfatningen. Og den beste måten er å fremstå annerledes slik at det synes.

Les også: Frode Olsen støtter Fjørtoft
Les også: Mini uenig med Fjørtoft