Robbie McEwen  (Foto: Aman Sharma/AP)
Robbie McEwen (Foto: Aman Sharma/AP)

McEwen skadet av kamera

Frykter for resten av Tour Down Under etter å ha opplevd en «Hushovd».

Nedslående dag for hjemmehåpet Robbie McEwen på første etappe av Tour Down Under.

Ikke bare ble Katjusja-rytteren spurtslått av André Greipel, Baden Cooke og Stuart O'Grady, men like før spurten ble han truffet av et kamera i armen.

- Egentlig var jeg ikke så nært gjerdet. Jeg hadde akkurat skiftet til det tyngste giret for å gjøre meg klar for den siste sprinten før målstreken, da et geni blant tilskuerne bestemte seg for å ta et actionbilde og lente seg over gjerdet med et stort kamera, sier McEwen til cyclingnews.com.

- Jeg så det og kunne ikke gjøre noe. Det var umulig å unngå og traff meg rett i armen. Det har revet opp huden og jeg har et sår med formen til kameralinsen. Jeg er overrasket at jeg ikke falt og dro de andre med meg siden jeg ledet.

Etappevinneren Greipel lå like bak McEwen da det skjedde og kom seg forbi australieren etter uhellet. McEwen ble nummer fire og frykter nå for resten av rittet.

Se innspurten av 1. etappe (saken fortsetter):

283472

- Armen er utrolig hoven og veldig, veldig vond, så jeg er ikke sikker på om jeg klarer å holde i styret. Når noe treffer deg i 70 km/t er det som å bli truffet av en baseballkølle, forklarer australieren.

Tok en Hushovd
Thor Hushovd har også opplevd å bli truffet av et kamera.

Under første etappe av Tour de France i 2006 fikk han både supportereffekter og kamera i kroppen under oppløpet.

283475