Bernard Tomic (Foto: MARTIN PHILBEY/EPA)
Bernard Tomic (Foto: MARTIN PHILBEY/EPA)

16-årig tennissensasjon

Bernard Tomic er Australias nye tennisyndling.

Han hadde kun spilt én seniormatch tidligere. Den endte med tap for spanjolen Fernando Verdasco i Brisbane International.

Få levnet derfor 16 år gamle Bernard Tomic store sjanser da han fikk såkalt wild card til Australia Open og skulle møte Potito Starace i første runde.

Italieneren er elleve år eldre, ranket 73 i verden og har et såpass bra resultat som 3. runde i Roland Garros i 2004 og 2007 å vise til.

Kontroll på nervene
Men i Grand Slam-debuten lot ikke Tomic eventuelle nerver ødelegge for seg. Først vant han knepent første sett i tie-break.

Deretter ble det hele 6-1 i favør Starace i neste sett, og de fleste regnet med drømmen var over for Tomic.

Det gjorde ikke tenåringen, som slo tilbake og vant de to neste settene i tie-break. Dermed er han videre til neste runde der Gilles Müller fra Luxembourg venter.

Han er den yngste som har vunnet en kamp i Australian Open - og gjorde det iført solbriller.

Ingen liten gutt
I Australia og i tenniskretser er Tomic allerede et velkjent navn. 16-åringen er slettes ingen smågutt med sine 190 cm på strømpelesten og har flere solide meritter i beltet allerede.

Han har blant annet vunnet den prestisjetunge turneringen Orange Bowl tre ganger, både U12-, U14 og U16-klassen, og i fjor vant han Australian Open som junior.

Etter at Lleyton Hewitt de siste årene har slitt kraftig med skader og vist lite prov på å kunne ta tilbake tittelen som verdensener, er det nå Tomic man setter sin lit til i Australia.

Hewitt røk for øvrig ut i 1. runde i årets Australian Open for chileneren Fernando Gonzalez.

Liker søtsaker, Eminem og Federer
Tenåringen har Roger Federer som sitt store idol, og håper sikkert på å treffe sveitseren i løpet av turneringen i Melbourne.

De andre heltene hans heter Pete Sampras, Lance Armstrong, Ian Thorpe og Michael Jordan. Eminem og 50 Cent er de musikalske favorittene, mens hummer, pizza og godteri står øverst på favorittlista i matinntaket i følge hans egen hjemmeside.

Tomic trenes av sin far, John, som tok familien med seg fra Tyskland da vidundersønnen var tre år gammel. John Tomic, opprinnelig taxisjåfør, må sies å ha gjort en god jobb.

Bernard Tomic er nemlig et navn å se opp for i fremtiden.