Bøter til Lillevolden og ni andre etter demonstrasjon

Stein Lillevolden (50) og ni andre demonstranter ble i Oslo tingrett tirsdag dømt til å betale bøter på mellom 6.000 og 9.000 kroner etter en ulovlig demonstrasjon ved Israels ambassade i november i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen 14 personer var tiltalt. Én av dem vedtok forelegget og tre ble frikjent. De øvrige ti ble dømt for ikke å ha rettet seg etter pålegg fra politiet om å forlate området rundt Israels ambassade i Oslo i forbindelse med en ulovlig demonstrasjon fredag 14. november 2008.

Den mest profilerte blant de ti dømte er Stein Lillevolden (50). Han ble dømt til å betale en bot på 9.000 kroner, samt sakskostnader på 2.000 kroner. Dersom boten ikke betales, må han sitte 18 dager i fengsel. Det samme gjelder fire andre.

Videre ble tre personer dømt til å betale bøter på 7.000 kroner og sakskostnader på 2.000 kroner, subsidiært fengsel i 14 dager.

De to siste av de til sammen ti domfelte ble dømt til å betale bøter på 6.000 kroner, subsidiært fengsel i tolv dager.

Det var rundt 30 demonstranter nær den israelske ambassaden 14. november. De hadde ikke søkt om å få demonstrere på forhånd, men demonstrasjonen gikk fredelig for seg. Politiet ba demonstrantene om å fjerne seg. 14 ble pågrepet og senere tiltalt. Ingen av de fem som møtte i retten, erkjente seg skyldig. (©NTB)