Fiat tungt inn i Chrysler

Italienske Fiat har inngått en avtale om å kjøpe 35 prosent av aksjene i den amerikanske bilgiganten Chrysler. Det melder flere finansaviser tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den foreløpige avtalen innebærer at Chrysler får nyte godt av Fiats teknologiske løsninger, opplyste det italienske selskapet tirsdag.

– I henhold til en avtale som nå er under utforming, vil Fiat sannsynligvis få en andel på 35 prosent i Chrysler innen midten av året. Selskapet får muligheten til å øke dette til opptil 55 prosent, skriver Wall Street Journal med henvisning til velinformerte kilder.

Ifølge britiske Financial Times kan en avtale mellom de to selskapene bety at Chrysler begynner å produsere Fiat-biler og – komponenter i USA. Italienerne vil bidra til anskaffelse av nytt produksjonsutstyr, men ellers ikke sprøyte penger inn i Chrysler, skriver avisen.

Chrysler er den minste av de «tre store» i USAs bilindustri, med General Motors og Ford som storebrødre. Selskapet fikk tidligere denne måneden statlig krisehjelp på fire milliarder dollar, eller 28,3 milliarder kroner. (©NTB)