Fortalte flere om død mann i brønn

I håp om at noen skulle fortelle politiet om drapet på Jan Petter Aarstad i 2006, fortalte den drapstiltalte 34-åringen om den døde mannen i brønnen på Vollheim gård i Søndre Land til flere utenforstående.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har jo vært tungt å gå å bære på dette, sa han da han fortalte om hemmeligholdet av drapet i 2006.

Etter at 41-årige Aarstad ble kastet i brønnen på Vollheim gård i november 2006, har 34-åringen fortalt flere om det som skjedde. Håpet var at noen ville si fra til politiet.

– Jeg håpet vel kanskje at det skulle være folk som var sterkere enn meg som kunne gå og fortelle det videre til dem som trengte å høre det, sa 34-åringen.

På spørsmål fra dommer Helle Rolstad fortalte den tiltalte Gjøvik tingrett at han, søsteren (52) og søsterens 43-årige kjæreste hadde vært enige om at Aarstad skulle drepes. Planen var at han skulle gis en overdose heroin og forlates i et tomt hus noen kilometer fra Vollheim gård. Aarstad fikk derimot sprøyten i bilen og sovnet uten å gå inn i det tomme huset, forklarte 34-åringen. Han kjørte tilbake til gården med den sovende mannen ved siden av seg i bilen. Der skal de andre ha vært med på å begrave Aarstad i brønnen. (©NTB)