Linn Kristin Riegelhuth (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Linn Kristin Riegelhuth (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Linka får millionlønn i FC København

- Det blir leit å reise fra Larvik, sier hun til TV 2 Sporten.

Etter uker med venting er det nå klart at Linn-Kristin Riegelhuth forlater Larvik til fordel for danske FC København.

Det norske håndballesset aksler FCK-trøyen fra og med 2009/2010-sesongen.

- Jeg synes det blir leit å reise fra Larvik, sier hun til TV 2 Sporten.

Etter sju år i Norges beste lag er hun nå klar for nye utfordringer.

- Jeg får en forandring og får nye utfordringer. Jeg hadde som et av kriteriene for hvor jeg skulle spille at klubben skulle være med i Mesterligaen. Nå blir totalen veldig bra, sier hun.

Også lønnsmessig blir det en forandring. Etter det TV 2 Sporten får opplyst, kommer hun til å tjene rundt en million danske kroner i året. Dette regnes som en solid kontrakt ettersom den nye økonomiske hverdagen også har innhentet dansk kvinnehåndball. Sterk dansk kronekurs og en gunstig skatteprosent, gjør at Linka kommer til å tjene rundt 800.000-900.000 norske kroner i året - etter skatt.

Droppet Danmark for to år siden
«Linka» hadde muligheten til å dra til Danmark for to år siden, men vraket den gangen lukrative kontrakter for å bli i Danmark.

- Det er fortsatt slik. Økonomien er ikke et viktigste for meg. Denne gangen var det muligheten til å få oppleve et nytt eventyr og få nye opplevelser som avgjorde, sier hun.

Linn-Kristin Riegelhuth  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Linn-Kristin Riegelhuth (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Kjæresten kan komme etter
Det meste tyder på at kjæresten Einar Sand Koren blir med på flyttelasset, men alt er foreløpig ikke klart for hans del.

- Einars kontrakt med Haslum gjør det mulig for ham å følge med, forklarer Riegelhuth.

Hun reiser fra trygge omgivelser i Larvik med sindige Karl Erik Bøhn som sjef, til FCKs stjernegalleri med kruttønnen Anja Andersen som sirkusdirektør.

- Jeg gleder meg veldig og er fornøyd med valget jeg har tatt. Det blir spennende å spille under Anja og å få nye lagvenninner, sier hun.