Her blir de to fiskerne reddet etter å ha sittet i fryseboksen på havet i over en måned.  (Foto: Fiskere i isboks/AP / SCANPIX)
Her blir de to fiskerne reddet etter å ha sittet i fryseboksen på havet i over en måned. (Foto: Fiskere i isboks/AP / SCANPIX)

Overlevde en måned i fryseboks

To fiskere fra Burma ble reddet utenfor kysten av Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to mennene i 20-årene var om bord i en tolv meter lang fiskebåt som gikk ned etter dårlig vær 22. desember i fjor, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Utrolig

Mennene ble oppdaget av et australsk kystvakthelikopter på et rutineoppdrag i helgen.

- De hadde ikke rednings- eller varslingsutstyr, og hadde drevet på havet i 25 dager, opplyser talskvinne for australske sjøfartsmyndigheter, Tracy Jiggins.

- Det er helt utrolig at de har blitt oppdaget, sier Jiggins til Reuters.

Talsmenn for sykehuset sier mennene var svært dehydrerte, men hadde kommet seg bra og har allerede blitt utskrevet. Det hadde regnet kraftig i området den siste tiden.

18 omkommet

Trolig har resten av det 20-mann store mannskapet omkommet etter at fiskebåten forliste.

- De to overlevende har fortalt oss at de så resten av mannskapet i vannet, men uten vrakrester å holde seg flytende på, sier Jiggins.

Det er uklart hvor fiskebåten forliste, og hvor langt de to mennene har drevet før de ble plukket opp 60 nautiske mil nordvest for Horn Island, nord i Australia.

- Vi arbeider med å finne ut hvor båten sank, og har tatt kontakt med sjøfartsmyndigheter i Indonesia.

- Vi tror ingen kan ha overlevd 25 dager dersom de har ligget i vannet, opplyser talskvinnen.