Stig Millehaugen montasje (Foto: Montasje/TV 2 /SCANPIX)
Stig Millehaugen montasje (Foto: Montasje/TV 2 /SCANPIX)

Var på åpen soning

Politiet har siktet tidligere drapsdømte Stig Millehaugen for drapet på en av lederne i Young Guns i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere drapsdømte Stig Millehaugen er siktet for drapet på en av lederne i gjengen Young Guns i en bil på Haugerud i Oslo i går kveld. 39-åringen ble pågrepet på en overgangsbolig som brukes for å forbrede fanger som er i ferd med å avslutte soning.

En annen mann som satt i bilen skal ifølge VG fortalt at drapet var planlagt og at det fremsto som en ren likvidasjon.

Millehaguen drepte i 1992 en fengselsbetjent da han rømte fra Sarpsborg kretsfengsel, og ble av politiet karakterisert som Norges farligste mann.

- Dette er en mann som har langt kriminelt rulleblad og var en av grunnleggerne av Tveita-gjengen i sin tid. Han har den siste tiden sittet mest i fengsel og sonet en del alvorlige dommer. Han har også en drapsdom på seg fra tidlig på 90-tallet, sa TV 2s krimekspert Johnny Brenna om den antatte gjerningsmannen (39) da han ble pågrepet.

Fryktet kriminell

Da Millehaugen mandag kveld ble pågrepet, var han på åpen soning. 39-åringen er nå siktet for drapet.

- Han er på frigang. Det vil si at han er overført fra lukket til åpen soning. Det vil igjen si at han bor i et hybelhus om kveldene og er på arbeid om dagene for å komme tilbake igjen til samfunnet, forteller Brenna.

Se video av pågripelsen her

Skutt og påtent

Politiet fikk melding ved 18.30-tiden mandag om skyting ved Haugerud Senter i Oslo. Samtidig kom det melding om en Mercedes som sto i brann i området.

Litt senere på kvelden bekreftet politiet at det ble funnet levningene av en person i bilen. Politiet antar at vedkommende ble skutt i Mercedesen og at bilen deretter ble påtent for å skjule spor.