Erik Langerud  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Erik Langerud (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Lyn slår tilbake mot professor

Lyn-direktør hevder klubben har kontroll tross krisen i 2008

Erik Langerud slår tilbake mot professor Harry Arne Solberg som mener Lyn er ekstra utsatt for en konkurs på grunn av laber publikumsinteresse.

- Jeg har blitt utsatt for så mange professorer i løpet av mitt halvannet år i klubben som mener noe om alt. Jeg sier ikke at han tar feil, men jeg sier at bildet er mer sammensatt av flere ting enn bare publikumsvolumet du har, sier han til TV 2 Sporten.

Men etter alt som skjedde i fjor høst som holdt på å gjøre ende på hele klubben, er Langerud forsiktig med å friskmelde Lyn helt.

- Jeg tror ikke du trenger å være professor for å forstå at fotballen kommer til å slite i 2009. det gjelder oss og gjennom media har det blitt kjent at andre klubber også vil slite. Det som er viktig at klubbene tar situasjonen alvorlig og legger opp til et kostnadsløp og samsvarer med de inntektene de har og det har vi i Lyn gjort. Derfor føler jeg meg rimelig sikker på at 2009 skal bli et år som vi skal komme oss godt gjennom.

Jeg tror med det fokuset som har vært på oss og i og med at må rapportere til NFF en gang i måneden så har vi veldig fokus på det internt og. Vi er bedre rustet enn mange er fordi kriseforståelsen internt i klubben var veldig tydelig internt i 2008. Så vi starter ikke den jobben nå.

Men Lyn-direktøren advarer dem som tror at fotballen vil stå i le for finanskrisen.

- Når næringslivsbedrifter som gikk godt for ett år siden sliter, så er det ingenting som tilsier at det ikke skal skje fotballen, men jeg håper jo ikke at det skjer.