Andre Berto (Foto: Thierry Gourjon, © TG)
Andre Berto (Foto: Thierry Gourjon, © TG)

Inn i verdenstoppen med et skrik

Nesten-avsporing for USAs nye yndling.

Det amerikanske boksehåpet Andre Berto (25) måtte jobbe hardt for å forsvare WBC-tittelen sin da han møtte landsmannen Luis Collazo (27) i Biloxi søndag morgen norsk tid.

Hentet seg inn
I det som var årets første toppkamp i weltervektklassen (66,8 kilo) fikk 25-åringen nemlig mer enn nok å henge fingrene i fra Collazo, som de siste årene har gjort karriere av å by på vanskelige kamper for flere av sportens store navn.

Den erfarne veteranen så på et tidspunkt ut til å ha tatt kampviljen fra Berto, men tittelholderen klarte å ta seg sammen og tråkke på gassen før det var for sent å ta igjen etterslepet i poengprotokollene.
Resultatet ble en gi-og-ta kamp der begge boksere ga alt helt frem til målstreken.

Da tolvte og siste runde var over hadde Berto gjort nok til å få tilkjent seieren.
Kampens poengdommere scoret thrillerkampen henholdsvis 114-113, 114-113 og en altfor sjenerøs 116-111 i tittelholderens favør.

Andre Berto2 (Foto: Harry How, © hh/pr/tc)
Andre Berto2 (Foto: Harry How, © hh/pr/tc)

Finalerunden avgjorde
Etter kampen viste det seg at WBC-mesteren reddet beltet sitt ved å ta finalerunden.

En runde til Collazo ville ha reversert de to førstnevnte poengsummene og gitt Collazo en seier via såkalt «split decision».

Berto sier han visste hvor tett oppgjøret var.

- Jeg visste at jeg trengte å vinne den siste runden. Alle i ringhjørnet mitt var klar på det. Jeg måtte virkelig gi alt for å greie det, uttalte en fornøyd Berto etter å ha blitt annonsert som vinner.

Flere i bransjen ønsker nå å se en returkamp mellom de to bokserne.

- Selvsagt er jeg villig til å møte Collazo igjen. Det er kamper som dette fansen vil se. Vår kamp var en flott start på året, sa Berto sportslig.

Ring Magazine rangerte Collazo og Berto henholdsvis som nummer åtte og nummer ni i verden før helgens match.