martin luther king_1024
martin luther king_1024

Obama hyllet Martin Luther King

Barack Obama viet dagen før han inntrer som president til å berømme Martin Luther King.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I USA er den tredje mandagen i januar en offisiell høytidsdag, der man feirer bursdagen til Martin Luther King. Og i dag er det 80 år siden han ble født.

I den anledning dukket Barack Obama opp på markeringen i Washington, for å være med på hyllesten av den høyt beærede borgerrettighetsforkjemperen, som han selv har stor respekt for.

«De svartes president»

- Martin Luther King levde et liv i kjærlighet for å hjelpe andre. Mens vi nå hyller denne arven, er ikke dette en dag bare for å ta en pause og reflektere. Dette er en dag for å handle, uttalte Obama under markeringen i dag, ifølge AP.

Barack Obama.  (Foto: PETE SOUZA/HO/EPA)
Barack Obama. (Foto: PETE SOUZA/HO/EPA)

King ble ofte omtalt som «De svartes president», men først nå, 41 år etter hans død, er USA klar for sin første fargede president.

Besøkte sårede soldater

Og dagen før dagen innebærer en lang rekke representasjonsoppgaver for Obama.

Han startet dagen på et medisinsk senter nord i Washington for å besøke sårede soldater fra de amerikanske troppene.

Deretter talte han i varme ordelag om Martin Luther King og hans arbeid, før han sammen med familien og visepresident Jor Biden skal delta i diverse samfunnsakiviteter for å hedre Kings minne.

Senere i dag skal Obama delta i offisielle middager, for å ære John McCain, så vel som tidligere utenriksminister Colin Powell og senator Joseph Robinette Biden.