Peer_680 (Foto: Morten Holm)
Peer_680 (Foto: Morten Holm)

Nekter å pensjonere seg!

Kommer med nytt servise!

Per Spook lanserer enda en gang et eget matservise for Magnor. Serviset heter « Time loook» og er inpirert av middelhavet. Det består av 5 deler krystall og 16 deler porselen. Magnor har knyttet til seg mange kunstnere, blant annet Ari Behn som fikk mye omtale av sitt servise «Peacock»

Eneste nordmann som har hatt eget motehus i Paris

Høsten 1959 dro den unge Per Spook til Paris og klarte å få jobb hos Dior. Etter endt læretid hos Dior og Yves Saint Laurent startet han eget motehus i 1977.

Gjennombruddet kom raskt - i 1978 vant han Haute Couture-prisen "Aiguille d'Or" (Gullnålen) og i 1979 den nesten uoppnåelige prisen for sesongens beste kolleksjon, "De d'Or". I 1993 vant han også sin andre "De d''Or". Dårlige økonomiske tider på tidlig 90-tall gjorde at motehuset gikk konkurs og måtte legges ned.

Sophia Loren og Dronning Sonja

Per Spook har kledd opp mange berømte kvinner og vår egen dronning Sonja har vært en av mange som har brukt hans kreasjoner .

Se litt av hans tidligere kolleksjoner her:

283256

Sprek 70-åring

Per Spook er født i 1939 og utdannet på Oslo Kunstskole og Ecole de la chambre de la Haute Couture i Paris. I år fyller han 70 , men mulitkunstneren har ingen planer om å pensjonere seg.

Nå kommer han med nytt servise designet for Magnor. Servise som består av 5 deler krystall og 16 deler porselen. Serviset heter «Time loook» og inspirert av middelhavet.

Du møter Per Spook i God morgen Norge tirsdag kl. 09.40