Menzer Schouten (Foto: ROLF VENNENBERND, © ve PT)
Menzer Schouten (Foto: ROLF VENNENBERND, © ve PT)

Legger lista høyt

Ina Menzer har satt standarden for profesjonell kvinneboksing i 2009.

Fordommene mot kvinnelig proffboksing er langt færre etter at tyske Ina Menzer (28) forsvarte fjærvektstitlene sine mot nederlandske Esther Schouten (31) i Düsseldorf lørdag.

Ingen catfight
Boksere er to av de mest skolerte og erfarne utøverne på sportens kvinneside i dag, og viste et ferdighetsnivå som foreløpig har vært en sjeldenhet å se blant kvinner i proffringen.

Gjennom ti runder sørget fjærvekterne (57,2 kilo) for å trollbinde de om lag fire tusen tilskuerne i arenaen ved å by på et høyt tempo og varierte slagvekslinger.

Ved fullført distanse var det imidlertid Menzer som trakk det lengste strået hos poengdommerne og fikk tilkjent seieren med poengsummene 96-94, 97- 93 og 97-93 (henholdsvis 6-4, 7-3 og 7-3 i runder).

Får skryt
Etter kampen var promotor Klaus-Peter Kohl raskt ute med å si noen ord om det alle hadde lagt merke til.

- Alle som så denne kampen la merke til hvor høyt nivå bokserne holdt. En kunne se det på publikum, de var spente og applauderte kampen, uttalte promotoren til TV-kanalen ZDF, som direktesendte kampen i beste sendetid.

I en nasjon der boksing kun viker for fotball når det gjelder seertall på TV betyr det at flere millioner tyskere kan ha fått med seg kampen mellom Menzer og Schouten.

Menzer (Foto: ROLF VENNENBERND, © ve PT)
Menzer (Foto: ROLF VENNENBERND, © ve PT)

To verdener
Tallene og interessen står i sterk kontrast til hva situasjonen er i USA, der kvinnelige boksere er sjelden å se på TV.

En kvinnelig proffbokser med fast TV-avtale - slik tilfellet er for Menzer - er uhørt på den andre siden av Atlanteren i følge bokseeksperten Sue Fox, som driver nettstedet Womenboxing.com.

- Kvinnelige boksere får veldig lite oppmerksomhet her borte. De er mye lavere lønnet, og hvis du i det hele tatt ser dem på TV er det kun sporadisk. Europa har kommet mye lenger enn Amerika på dette området, forklarer Fox til TV 2 Sporten.

- Ingen forskjell
Ina Menzer beklager skjevheten som eksisterer i sporten når det gjelder oppmerksomhet.

- Det bør ikke være noen forskjell mellom herreboksing og kvinneboksing. Kjønn spiller ingen rolle hvis bokseren er god nok, mener fjærvektsmesteren.