David Moyes  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
David Moyes (Foto: ANDREW YATES/AFP)

- Best moral i Premier League

David Moyes tror Evertons gode lagmoral vil senke Liverpool.

Følg Liverpool - Everton i TV2 Sportens LIVESENTER fra 21.00.

Mandag kveld møtes byrivalene Liverpool og Everton til byderby på Anfield. Dette er sesongens andre oppgjør mellom lagene. Liverpool vant borteoppgjøret 2-0.

Dobbelmøte
Allerede på søndag møtes klubbene for tredje gang, når Liverpool nok en gang tar imot Everton på Anfield i FA-cupens fjerde runde.

Det blir med andre ord en begivenhetsrik uke for fotballinteresserte i Liverpool.

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Ondt blod
Oppgjørene lagene i mellom er preget av knallhard rivalisering og tung prestisje. Hatet mellom supporterne er åpenlyst, men slik har det ikke alltid vært. I ligacupfinalen i 1984 sang lagenes supportere sangen «Merseyside» sammen. Siden den gangen har forholdet surnet betraktelig.

Etter fjorårets møte på Anfield kritiserte Rafael Benitez Everton-fansen or å ha sunget krenkende tekster om Steven Gerrards datter. Everton svarte med å kritisere Liverpool-fansen for å ha hetset Joleon Lescott og anklaget en supporter for å ha slått til Phil Neville.

Moyes' «moral-tabell»
Everton-manager David Moyes håper å stikke kjepper i hjulene for Liverpools tittel-drøm. Han lar seg ikke skremme av Liverpools gode sesong så langt og mener Everton har en bedre lagmoral enn de rødkledde rivalene.

- Fotballen vi har spilt har vært veldig god. Dersom Premier League-tabellen var basert på moral ville Everton ledet serien, sier Moyes til Setanta Sports.

Desverre for Moyes er Premier League basert på på poeng. Everton har plukket 35 poeng så langt denne sesongen og ligger dermed på femteplass, 11 poeng bak byrival Liverpool og 12 poeng bak serieleder Manchester United.

- Vi respekterer motstanderne våre, men forhåpentligvis kan vi klare å ta med oss poengene. Vi kan bare få tre poeng fra kampen, men det står mer på spill en bare poengene, ettersom det er et derby, sier skotten.

- Kontraktsbråket vil hjelpe oss
Liverpool-manager Rafael Benitez har havnet i strid med Liverpool-styret etter at han avslo klubbens siste kontraktsforslag. Benitez ønsker full kontroll over klubbens spillerkjøp og nekter å signere ny kontrakt dersom han ikke får ansvaret for spilleroverganger.

Likevel tror han ikke at kontraktsbråket vil prege lagets prestasjoner mot Everton. Tvert imot tror han det vil hjelpe.

- Hva jeg har sagt og hvordan vi spiller er to forskjellige ting. Men jeg tror det jeg har sagt vil hjelpe laget resten av sesongen, sier en kryptisk Benitez til Daily Mirror .

Les også: Hicks sikker på at Benitez blir

Han er trygg på at spillerne holder fokus i jakten på klubbens første Premier League trofé siden sesongen 1989/1990.

- Jeg er hundre prosent sikker på at spillerne er fokuserte på kampene og fotballen. De konsentrerer seg om treningene, ingenting annet. Det er sånn det skal være, sier spanjolen.

I kveld får Benitez svar på om hans fokuserte spillere kan hamle opp med Evertons lagmoral.

Følg Liverpool - Everton i TV2 Sportens LIVESENTER fra 21.00.

Rafael Benitez  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Rafael Benitez (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Mer innhold fra TV 2