Scones_680
Scones_680

Scones

Med mange variasjoner.

Scones smaker best nystekte.

Grunndeig :

100 g smør

ca 7 1/ 2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts sukker

1/2 ts salt

1 egg (kan sløyfes)

3 dl yoghurt (1 beger)

ca 1 1/ 4 dl melk

Grove scones:

Bytt ut halvparten av melet med grov sammalt hvete eller bak kun med grovbakstmel.
Passer til supper og salater.

Oste- og krydder scones:

Tilsett 1 1/ 2 dl finrevet ost og 2 ts tørket urtekrydder i deigen.

Scones med tørket frukt og nøtter:

Tilsett 100 g hakkede nøtter, 100 g rosiner, ca 50 g hakkede aprikoser,revet skall av 1/2 appelsin og 1/2 sitron og ev 1-2 ss sukker.
Smaker godt til ost eller med litt rørte bær/ syltetøy og krem til en kopp te.

Søte scones med rosiner:

Tilsett 1 dl sukker, rosiner og ev 1 ts malt kardemomme.
Ev litt perlesukker og mandelflak til pynt.

Søte scones med sjokolade:

Bland sammen 7 dl hvetemel, bakepulver og salt.
Smuldre inn smøret og tilsett yoghurt, melk og egg.
Rør deigen sammen og tilsett ønsket fyll.
Ikke arbeid deigen for lenge.
Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.
Ha deigen over på et melet bakebord og form deigen ut til 2 runde ”kaker” ca 3 cm tykke.
Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Stek i varm stekeovn på midterste rille, 200 oC i ca 15 min.

Her ser du resten av videoen:

283268

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no