Arizona Cardinals' Ralph Brown (Foto: RICK SCUTERI/REUTERS)
Arizona Cardinals' Ralph Brown (Foto: RICK SCUTERI/REUTERS)

Til Super Bowl etter 61 år

Arizona Cardinals er kjent som laget som ikke kan vinne. Nå er de klare for Super Bowl.

Med mer enn 63 000 ekstatiske hjemmefans skrev Cardinals idrettshistorie da de beseiret Philadelphia Eagles 32-25 i nattens kamp i amerikansk fotball.

37 åring i fokus
Anført av den 37 år gamle quarterbacken, Kurt Warner, som kastet lagets tre første Touch Downs i første omgang, kunne spillerne til slutt juble for å være klare for Super Bowl.

– Jeg er overlykkelig over å kunne si «Arizona Cardinals» og «Super Bowl» i samme setning. Jeg liker lyden av akkurat det, strålte Warner etter kampslutt.

Solskinnshistorie
Warner, som startet sin NFL-karrière som 28-åring etter å ha jobbet i dagligvarebutikk, bidro dermed til å skrive en solskinnshistorie av Hollywood-proporsjoner.

– Alle har avskrevet oss, og alle har avskrevet meg, og alle har fortalt oss hver uke at vi var sjanseløse mot Atlanta, og Carolina. Nå har vi likevel klart det. Det er en fantastisk følelse, sier Warner ifølge yahoo.com.

Nå lurer alle på om den dypt personlig kristne 37-åringen kan føre laget til Super Bowl trofeet.

It's been a long time coming...
Det vil i så fall være på høy tid. Cardinals er kjent for å mislykkes i NFL. Faktisk må man hele 61 år tilbake for å finne sist gang laget var i den gjeveste finalen. Da het laget Chicago Cardinals og beseiret Philadelphia Eagles, men siden den gang har Cardinals skiftet by.

Pittsburgh Steelers blir Cardinals motstander i finalen etter at de slo Baltimore Ravens 23-14. Super Bowl XLIII går av stabelen i Tampa, Florida den første februar.

Kurt Warner,
  (Foto: MIKE BLAKE/REUTERS)
Kurt Warner, (Foto: MIKE BLAKE/REUTERS)