Jermain Defoe  (Foto: SANG TAN/AP)
Jermain Defoe (Foto: SANG TAN/AP)
Jermain Defoe  (Foto: GERRY PENNY/EPA)
Jermain Defoe (Foto: GERRY PENNY/EPA)
Harry Redknapp  (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Harry Redknapp (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Harry-kjøp sørget for poengdeling

Et av Harry Redknapps floppkjøp var i ferd med å senke Tottenham. Da sørget Jermain Defoe for poengdeling.

Tottenham – Portsmouth 1-1

Tottenham lå helt sist på Premier League-tabellen før søndagens oppgjør mot Portsmouth ble sparket i gang. Og kamper var selvsagt et prestisjeoppgjør av de sjeldne.

I tur og orden har manager Harry Redknapp og angrepsstjernen Jermain Defoe forlatt Pompey til fordel for Tottenham.

Med seier søndag kunne den ferske Tottenham-duoen klatre opp fra sisteplassen og forbi sin gamle arbeidsgiver på tabellen.

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Det var det ingen tvil om at Tottenham hadde lyst til og London-klubben gikk hardt ut fra start hjemme på White Hart Lane.

Etter 23 minutter var det heller ikke langt unna at Jermain Defoe fikk sendt det første stikket mot sin tidligere klubb. Aaron Lennon la perfekt inn fra høyre og Defoe headet fra syv meter, men en David James i storform fikk slått ballen over tverrliggeren.

Rett før halvtimen var spilt måtte Roman Pavljutsjenko bæres av banen på båre og ble erstattet av Darren Bent.

Omgangens desidert største sjanse gikk imidlertid til Pompey og David Nugent. Han ble vakker spilt fri og kom alene mot Tottenham-keeper Gomes, men brasilianeren vartet opp med en strålende redning.

Nugents Harry-revansj
Etter hvilen var det David James sin tur til å gjøre en kjemperedning da Aaron Lennon ladet skuddfoten. Pompey kontret etter redningen og nok en gang var det David Nugent som fikk muligheten til å fyre av. Fra 20 meter – via Gareth Bale – gikk ballen i mål lavt ved den lengste stolpen.

En solid revansje for David Nugent, som fikk lite spilletid under Harry Redknapps ledelse i Pompey (saken fortsetter under bildet).

HARRY-REVANSJ: David Nugent holdt på å senke Tottenham. (Foto: SANG TAN/AP)
HARRY-REVANSJ: David Nugent holdt på å senke Tottenham. (Foto: SANG TAN/AP)

Defoe utlignet
Men så var det Jermain Defoe da. Med 20 minutter igjen å spille fant Luca Modric Tottenham-spissen på 16 meter og Defoe var nådeløs. Den engelske landslagsspissen banket ballen utagbart i det høyre hjørnet. Hans første scoring etter at han returnerte til Tottenham.

Tottenham presset på for seieren og med ti minutter igjen å spille kunne Darren Bent upresset heade et David Bentley-innlegg i mål fra fire meter, men Tottenham-spissen presterte å headet ballen utenfor.

Etter 86 minutter ble Jermain Defoe spilt fri, men han klarte ikke straffe sine gamle lagkamerater nok en gang. Fra 14 meter satte Tottenham-spissen ballen utenfor.

Rekordjevn bunnstrid
Det endte 1-1 på White Hart Lane. Med det er Tottenham over streken igjen, som det laget med best målforskjell av de fem lagene som så langt har kapret 21 poeng. Portsmouth ligger som nummer tolv med 24 poeng, i det som er en rekordsterk bunnstrid.

Det skiller bare ti poeng mellom 7. plass og 20. plass i ligaen. Det er med andre ord mange lag som går en ekstremt spennende vårsesong i møte.