Helene Olafsen  (Foto: KIM JAE HWAN/AFP)
Helene Olafsen (Foto: KIM JAE HWAN/AFP)

Olafsen (18) vant VM-gull i natt

Gullfeberen herjer i snowboardlandslaget.

Se intervju med Olafsen i videovinduet over!

Helene Olafsen fra Oppegård og Kolbotn IL var suveren i boardercrossløypen i Sør-Korea i natt. Hun var best av alle under FIS-VM og kunne innkassere gullet foran sveitsiske Olivia Nobs og Mellie Francon.

Stian Sivertzen (19) endte på en litt skuffende tiendeplass. Freestyleoppskriften til trener Jonte Grundelius har dermed gitt resultater.

- Dette har ikke gått opp for meg ennå, sier en superfornøyd Olafsen i en pressemelding.

- Jeg likte løypa, hadde gode starter og har hatt det gøy i hele dag. Når jeg har det gøy kjører jeg bra, og i dag klaffet alt, sier hun.

- Helene var best på alle starter og vant alle heat, forteller en rørt og glad landslagstrener Jonte Grundelius.

Og forklarer:

- Treningsfilosofien vår er enkel. Vi skiller oss ut fordi vi ikke bare trener i boardercrossløypa, men kjører mye freestyle, masse park, pipe og frikjøring og det gjør både Helene og Stian til veldig komplette kjørere. - Vi har en fantastisk oppbakking fra Olympiatoppen med mye turning og barmarkstrening når vi ikke er på snø, sier han.

Helene Olafsen  (Foto: JO YONG-HAK/REUTERS)
Helene Olafsen (Foto: JO YONG-HAK/REUTERS)

Stian Sivertzen, som ledet verdenscupen frem til forrige helg, var litt skuffet over sin tiendeplass.

- Jeg er litt skuffa, missa i starten og hoppa alt for langt på et hopp så jeg mista farta. Nå er jeg klar for å reise til X-Games for å havne på pallen, sier han.

Helene og Stian feirer gullet i kveld. I morgen kaster de seg på første fly til X-Games i Aspen, Colorado, hvor de møter resten av det norske X-Gamesgjengen: Andreas Wiig, Torstein Horgmo, Mikkel Bang og Kjersti Buaas.