Gareth Barry  (Foto: GRAHAM STUART/AFP)
Gareth Barry (Foto: GRAHAM STUART/AFP)

Typisk Villa med sen avgjørelse

Pass opp for Villa de siste 20 minuttene.

Sunderland - Aston Villa 1-2

Martin O'Neill har formet et Aston Villa-lag som aldri gir opp og mot Sunderland sikret Villa tre poeng med ti mann på banen - lagets tiende kamp på rad uten tap. Sju seire og tre uavgjort er fasiten på de ti siste kampene.

Da Gareth Barry satte inn seiersmålet på straffe ti minutter før full tid, var det den femte gang i løpet av de ti ubeseirede kampene at Villa sikret seg tre poeng i løpet av kampens siste 20 minutter. I tillegg sikret O'Neills disipler ett poeng på overtid hjemme mot Arsenal.

Men seieren mot Sunderland var av det heldige slaget.

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Sunderland ledet fortjent til pause mot Aston Villa etter at Danny Collins sendte vertene i føringen etter elleve minutter.

Venstrebacken fikk enkelt heade ballen i mål etter svakt markeringsspill av Villa-forsvaret.

Så ble det virkelig dramatisk i den andre omgangen på Stadium of Light.

Etter 60 minutter utlignet James Milner for Aston Villa. Ashley Young kom seg rundt på høyrekanten og la lavt inn foran mål, der Milner kom sklidende med overkroppen først (!) og styrte ballen i mål.

Spørsmålet er hvilken kroppsdel det var som styret inn ballen. Det var vanskelig å se av TV-bildene om det var Milners hånd som styrte ballen i mål.

Så var det Ashley Young som stjal oppmerksomheten, men denne gang med et negativt fortegn. Villas kanskje viktigste spiller ble sendt i garderoben etter å ha kastet seg inn med strake bein mot en Sunderland-spiller (saken fortsetter under bildet).

UTVIST: Dommer Mike Dean viser Ashley Young det røde kortet. (Foto: GRAHAM STUART/AFP)
UTVIST: Dommer Mike Dean viser Ashley Young det røde kortet. (Foto: GRAHAM STUART/AFP)

Da skulle man tro alt lå til rette for Sunderland, men da Gabriel Agbonlahor ble felt på vei gjennom blåste dommer Mike Dean straffe til Villa, og Gareth Barry var sikker fra straffemerket.

Men nok en gang var det en diskutabel dommeravgjørelse: Forseelsen dommer Dean dømte for så ut til å begynne utenfor 16-meteren, og dermed burde det blitt blåst frispark til Villa i stedet for straffe.

Seieren gjør uansett at Aston Villa fremdeles henger med i tetstriden. Villa ligger på fjerdeplass i Premier League, bare ett poeng bak Chelsea på tredje. Liverpool og Manchester United er henholdsvis to og tre poeng foran Villa, men har en kamp mindre spilt enn Martin O’Neills menn.