paris roubaix (Foto: TV 2/)
paris roubaix (Foto: TV 2/)

Hushovd vil sette ned foten

Thor Hushovd må bruke mye mer tid på sponsorer og kunder i sin nye sykkelhverdag.

Portugal (TV 2 Sporten): Thor Hushovd får en helt nye hverdag i Cervélo Test Team enn han hadde i Crédit Agricole. Nå består nemlig sponsorene bare av leverandører av sykkel-utstyr. Det betyr at det kreves mye mer av nordmannen enn før.

- Det ligger et mye større ansvar på utøverne. Vi skal komme med jevnlige tilbakemeldinger til leverandører og delta på mye testing. Det er i utgangspunktet en bra greie siden det til sist vil gi bedre utstyr både for oss og kundene, forteller han til TV 2 Sporten.

Skeptisk
Men nordmannen er redd for at den nye hverdagen kan gå utover trening og forberedelse til konkurranser. Det er nemlig ikke bare tilbakemeldinger som kreves. Slik det er lagt opp skal Hushovd og co også stille opp å trene med kunder og leverandører.

- Det må ikke bli for nye. Det er sykling jeg vil bruke tiden min på, men laget har sagt at de skal være bevisst på at opplegget ikke skal ødelegge eller forstyrre oss.

Vil si ifra
Thor Hushovd er inne i en svært viktig del av sin karriere. Etter flere gode år i samme miljø er han nå inne på et nytt lag og med nye utfordringer. Ikke minst fordi han ikke lenger er ensom kaptein med hele laget i rygge. Alle endringene krever sitt av nordmannen som derfor ikke vil godta altfor mange krumspring før han setter ned foten.

- Jeg kan ikke reise verden rundt for vise meg. Da er det bedre å si strengt i fra og heller konsentrere seg på å trene eller vinne sykkel-løp.