Ingvild Flugstad Østberg  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Ingvild Flugstad Østberg (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

1. divisjonsspiller vant ski-NM

NM-vinner Ingvild Flugstad Østberg (18) har det både i genene og i beina.

Gjøvik/Bergen (TV 2 Sporten): Lørdag staket Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg seg for alvor inn i norsk langrennssport. Hjemme i Gjøvik, hvor hun vokste opp.

På eget snødekke spurtslo hun meritterte stjerner som Therese Johaug og Kristin Størmer Steira på 15 kilometer skiathlom.

- Har det fra mor og bestemor
Nettopp tilknytningen til Gjøvik er sensasjonens suksessformel, for det er ingen tilfeldighet at 18-åringen er god på ski.

- Både mamma og bestemor har vunnet Birkebeineren. Jeg er heldig med arven. Alle støtter meg og det var naturlig at det ble langrenn på meg, sier den sensasjonelle NM-vinneren til TV 2 Sporten.

Seieren på hjemmebane oppleves likevel som en smule uvirkelig.

- Det er veldig stort å vinne på hjemmebane. Dette trodde jeg ikke da jeg sto opp i dag tidlig. Jeg bare klinte til, sier Gjøviks nye favorittjente.

Ingvild Flugstad Østberg  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Ingvild Flugstad Østberg (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Trener med gutta
Som fryktet at eventyret skulle ende allerede på klassiskdelen.

- Jeg var redd for å sprekke, men var i god form, sier tenåringen, som har blitt god ved å spille på lag med gutta. Bokstavelig talt.

Til daglig er hun del av det lokale førstedivisjonslaget i fotball på Gjøvik, samtidig som hun trener ski sammen med herrelaget.

Sportssjef Åge Skinstad er ikke overrasket over at en profil som Johaug måtte gi tapt i NM-spurten.

- Jeg har fulgt henne i flere år. Vi kommer fra det samme området, sier Skinstad til TV 2 Sporten.

Trolig ikke til VM
Men noen VM-plass er det likevel ikke sannsynlig at ungjenta får.

- I går sa jeg at hun var uaktuell, men nå har hun vel aktualisert seg litt mer til VM. Det er likevel junior-VM hun satser mot, sier sportssjefen.

Resultater, 15 km fellesstart, m/ bytte av ski: 1. Ingvild Flugstad Østberg, 2. Therese Johaug, 3. Kristin Størmer Steira, 4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 5. Marit Bjørgen.