Rune Lange  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Rune Lange (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Lange ferdig i VIF

Rune Lange har blitt enig med Vålerenga om å avslutte kontrakten.

Rune Lange (31) ble aldri en suksess i Vålerenga-trøyen

Fristilt
Vålerenga og Rune Lange er enige om å avslutte spissens kontrakt. Det melder Vif-fotball.no 

Rune Lange hadde en kontrakt som opprinnelig gikk ut etter 2009-sesongen, men nå har han altså blitt enig med VIF om å avslutte arbeidsforholdet.

- Dette var den beste løsningen for begge parter. Rune har slitt med lite spilletid og skadeproblemer. Vi ønsker han lykke til videre, sier administrerende direktør i Vålerenga Fotball, Pål Breen.

Den tidligere storscoreren gikk på lån til gamleklubben Tromsø sommeren 2008, men til tross for bronsemedalje ble TIL-oppholdet heller ikke en suksess. Tre kamper og null scoringer ble fasiten for Lange i «Gutan» og Tromsø valgte å ikke benytte seg av kjøpsopsjonen de hadde på spilleren.

Tromsdalen neste stopp?
Lange signerte for VIF foran 2006-sesongen etter et proffopphold i Trabzonspor og Club Brugge, men slet voldsomt med skader og måltørke etter overgangen. I Uefa-cupen mot Flora Tallinn i 2007 fikk han korsbåndet revet av, og var ute i lang tid.

Ifølge Nordlys skal Lange være sterkt ønsket som spiller og talentutvikler i Adeccoligaklubben Tromsdalen. Rune Lange scoret 30 mål på 54 kamper for Tromsdalen mellom 1995 og 1997.