Lance Armstrong  (Foto: Aman Sharma/AP)
Lance Armstrong (Foto: Aman Sharma/AP)

Dette er Armstrongs lykketall

Sjekk hvorfor «1274» skal gi Lance Armstrong seier i proffcomebacket.

Lance Armstrong er tilbake på sykkelsetet og deltar i Tour Down Under i Adelaide, Australia. Rittet starter på søndag og går over syv etapper frem til 25. januar.

Se et utdrag fra pressekonferansen med Armstrong i videovinduet øverst.

Skal angripe
Den tidligere Tour de France-kongen fastslår at han går for seier i rittet - skulle sjansen dukke opp. Han er tross alt vant til å vinne, Texas-karen.

- Dersom muligheten byr seg, vil jeg ta den. Jeg kan garantere at jeg vil utnytte hver mulighet til å vise meg i fronten i rittet. Jeg vil ikke gjemme meg bort, sier Armstrong ifølge Sportal Australia.

Lance har likevel nøkterne forventninger til hva det første rittet i comebacksesongen vil bringe, men er lykkelig over å komme i gang.

- Jeg har ingen voldsomme ambisjoner eller tanker om hva som vil være suksess. Bare det å være her og å komme tidlig i gang med kjøringen er en suksess for meg, sier den sjudobbelte sammenlagtvinneren i Touren.

Lykketall
Armstrong stiller med ny sykkel foran comebacksesongen. På seterøret står nummeret 1274 skrevet, det skal bringe lykke i 2009.

- Det store tallet på seterøret er 1274. Det er antallet dager siden jeg sist gang deltok i et profesjonelt sykkelritt, i Paris, 2005, sier Armstrong.

Før han blir mer alvorlig:

- Et annet sted på sykkelen har jeg tallet 27,5. Det symboliserer at det i løpet av disse 1274 dagene har dødd om lag 27,5 millioner mennesker av kreft verden over.

Antidoping plan «underveis»
Dopingspekulasjonene har florert rundt amerikaneren etter hvert som flere av hans argeste konkurrenter under glansdagene har blitt mistenkt eller avslørt for dopingbruk de siste årene. For å vise sin uskyld har Armstrong derfor lovet å gjennomgå «den mest omfattende dopingtestingen» noensinne.

Armstrong sier at anti-doping-programmet er underveis og håper å få svart skeptikerne sine en gang for alle.

- Jeg tror at dersom noen har spørsmål om mine prestasjoner i år, så kan programmet forhåpentligvis besvare disse spørsmålene, sier han til ABC Australia.