Lionel Messi, Barcelona (Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS)
Lionel Messi, Barcelona (Foto: GUSTAU NACARINO/REUTERS)

Fikser Messi penger på oddsen?

Barcelona er ett av tre lag som får tillit på lørdagens spillforslag.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 17. januar, frist kl. 15.55:
40 Blackburn - Newcastle H 2,00
46 Crystal Palace - Ipswich H 1,90
106 Barcelona - Deportivo (0-1) H 1,70

Totalodds: 6,46

Skadeskutt Magpies
Blackburns eneste kamp på denne siden av nyttår var sliteseieren over amatørlaget Blyth i cupen. 1-2-0 på de tre første under Allardyce i serien har vært en opptur, uten at det er noen sensasjonell forandring å se. Til denne kampen har den nye sjefen en ny dimensjon tilgjengelig på topp, i det Roque Santa Cruz er klar igjen etter skade. Forrige sesongs suverene toppscorer er dog på vei vekk fra klubben, og har gått lenge uten kamptrening. Med Dunn tilbake på midtbanen er troppen tilnærmet fulltallig.

Newcastle stilte igjen sterkt redusert i midtukens omkamp, og røk ut mot et reservepreget Hull-lag. Dermed er det gått fem kamper siden forrige triumf. Owen er stadig den eneste tilgjengelige angriperen på seniornivå, Carrol kan dog rekke tilbake. Sentrale fravær også i forsvaret og på midtbanen. To av spillerne som var i aksjon for juniorlaget så sent som torsdag blir trolig med i troppen.

Blackburn møter utvilsomt Newcastle på et gunstig tidspunkt. Vertene har en god sjanse til å ta alle poengene her, to blank er bra betalt og et naturlig kryss bongen.

Hjemmeseier på Selhurst Park
Paul Ifill og Sean Scannel sendte Crystal Palace videre til 4.runde i FA-cupen i midtukens 2-1-seier mot Leicester. I serien har Palace vist fin form i lengre tid, og de er kun fire poeng unna en playoffplass. Lagnyhetene er også positive for manager Neil Warnock foran dette oppgjøret. Stopper Fonte er tilbake etter karantene, mens Oster (m) og Watson (m) er tilbake etter skader.

Ipswich spilte 1-1 hjemme mot Sheffield Wednesday sist lørdag. Boss Magilton har noen defensive bekymringer foran dette oppgjøret. Med Campo (f) og Wright (f) ute fra før, kom Volz (f) sin skade meget ubeleilig.

Crystal Palace holder formen og har vært sterke hjemme på Selhurst Park denne sesongen. Vi tror på en ny hjemmeseier til godkjente 1,90.

Serieleder i egen klasse
Det blir mer åpenbart for hver runde, at ingen er i stand til å tukte Barca i kampen om ligagullet. Messi gjør akkurat som han vil, og resten av laget holder høy klasse både individuelt og kollektivt. Et par sentrale navn har slitt med mindre skader i det siste, men Guardiola plukker trolig fra et tilnærmet fulltallig mannskap.

Gjestene hadde byttet ut nesten hele laget og gitt opp på forhånd da det ble 0-3 for Sevilla i Copa del Rey-returen i midtuken. Effektiviteten var det eneste problemet da det ble 1-3-tap samme sted for samme lag noen dager tidligere. Den gangen med toppet mannskap, noe Lotina naturligvis har planer om å sende ut her også. Ingen nevneverdige fravær i troppen.

Guardiola har advart spillerne sine mot å ta lett på dagens motstander, som viste flott form før de tre nederlagene for Sevilla. Sjansen for at Messi & co. er i en egen klasse denne gangen også er stor, konkurransedyktige 1,70 for seier med minst to mål spilles.

Vurdert av Tage Barstad og Magnus Wattne