sara+natasha+melbye
sara+natasha+melbye

- Selvfølgelig blir det intriger

Sarah Natasha Melbye og «Prosjekt X»-gjengen samlet seg til førpremiere.

Fredag kveld samlet alle de ti deltakerne seg – samt programleder Sarah Natasha Melbye – for å se første episode av den nye realityserien «Prosjekt X».

- Sist jeg så disse menneskene, sto de i kjeledresser og hjelm og jobbet – nå er de pyntet og klare til fest, sier en fornøyd Sarah Natasha Melbye mens hun skuer utover lokalet.

Chatrin Michaelsen Hagen koste seg på «Prosjekt X»-festen fredag
  kveld.
Chatrin Michaelsen Hagen koste seg på «Prosjekt X»-festen fredag kveld.

- Selvfølgelig blir det intriger!

Chatrin Michaelsen Hagen fra Mo i Rana meldte seg på «Prosjekt X» fordi hun så at SOS-barnebyer var involvert. Og i likhet med de andre deltakerne, ante hun ikke hvilken land serien skulle spilles inn – det var en hemmelighet helt frem til avreisedagen.

- Jeg hadde overhode ikke peiling. Jeg er så lite opptatt av geografi, så jeg brydde meg ikke noe særlig – jeg var bare glad for å være med på lasset, sier hun.

Majoriteten av realityserier inneholder krangling, intriger og dårlig stemning, og Chatrin lover at «Prosjekt X» ikke er noe unntak.

- Selvfølgelig blir intriger – og det bør det bli! Vi er ti mennesker med ti forskjellig synspunkt, så det er klart det blir diskusjoner. Men det er sånn livet er. Det blir masse kjærlighet, omsorg, krig og latter, sier hun.

Programleder Sarah er imidlertid overbevist om at førpremierefesten vil gjennomføres uten dramatikk

- Alle er veldig glade for at premieredagen endelig er her, så jeg tror ikke det blir dårlig stemning i kveld, sier Sarah og ler.

Imponert over deltakerne

Sarah fulgte deltakerne tett mens de var i Namibia, og det var pågangsmotet deres som overrasket henne mest.

- Jeg visste helt fra starten at alle de ti deltakerne hadde et stort engasjement. Men det som overrasket meg mest, var pågangsmotet deres. De klarte å holde fokus, selv om det selvsagt sklei litt ut en gang i blant. Men måten de holdt fokus var veldig imponerende, sier hun.

Preget av Afrika

«Prosjekt X» ble filmet våren 2008 og har sendestart lørdag. I mellomtiden har Sarah vært travel med å blant annet lede en sesong med «Vil du bli millionær». Det er ikke er stor forskjell på å lede et spørreprogram kontra et realityprogram når man ser på det profesjonelt, ifølge Sarah – men privat er det en helt en annen sak.

- For meg er ikke «Prosjekt X» så annerledes fra «Vil du bli millionær» eller «Sarah fornemmelse av kultur». Jeg er ansatt i TV 2 og skal lage tv-underholdning – det er jobben min. Det som er annerledes, er måten det påvirker meg privat. Det påvirker meg nemlig å gå rundt i slummen og se hvordan mennesker i Namibia har det, sier Sarah, som hver måned sender penger til fadderbarnet sitt i Kenya.

«Prosjekt X» har ordinær premiere lørdag kveld, og Sarah gleder seg stort til å vise serien til det norske folk.

- Det blir kjempedeilig å få reaksjoner – og det blir gøy å vise frem serien, sier hun.

Se «Prosjekt X» på TV 2 lørdag klokken 20.00!

Les alt om «Prosjekt X» her!