Marit Malm Frafjord, Norge Spania  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Marit Malm Frafjord, Norge Spania (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Dobbeltmoral i Frafjord-saken

Marit Malm Frafjord skaper strid i håndballforbundet. Forbundet ber Region Midt-Norge kvitte seg med aksjene de har i Marit Malm Frafjord, men regionen mener forbundet opererer med dobbeltmoral.

- Man skal ikke hjelpe enkeltklubber, men jobbe for alles beste. Ellers blir det forskjellsbehandling i forhold til andre klubber. Derfor har vi bedt Region Midt-Norge om å bli kvitt aksjene de har for en rimelig pris, sier Arne Sverre Modahl, president i Norges Håndballforbund.

Uttalelsen kommer etter at det ble kjent at NHF region Midt-Norge valgte å spytte inn 100 000 kroner i selskapet Softball Trondheim AS. Selskapet kjøpte så Marit Malm Frafjord fra Byåsen for å hjelpe klubben fra å gå konkurs. Dermed eier regionen 20 prosent av Marit Malm Frafjord. Region Midt-Norge sier det aldri har vært meningen å la dette være en investering over lang tid, men at de gjorde det for å hjelpe Byåsen.

- Byåsen er viktig for vår region, og en spydspiss for håndballen. Hvis det er andre som vil kjøpe andelene vi har, så gjør gjerne det. Men vi kommer ikke til å sette inn en helsides annonse for å få det gjort, sier Endre Storholt, Styremedlem i NHF Region Midt-Norge.

Dobbeltmoral
Storholt mener håndballforbundet opererer med dobbeltmoral. Region Øst ga liknende støtte til to av sine lag i fjor, men da reagerte ikke forbundet. Njård og Follo fikk 100 000 hver da de rykket opp i Postenligaen, ifølge håndballpresidenten.

- At de nå angriper oss er en kraftig dobbeltmoral, mener Storholt.

- Vi har gjort en feil, men det er ikke mulig å kreve pengene tilbake siden de allerede er blitt gitt og det er en stund siden, sier Modahl.

- Men er ikke det urettferdig overfor Region Midt-Norge og Byåsen?

- Det kan hende, men vi kan ikke la flere fartsbøter fare bare fordi vi overså en, svarer håndballpresidenten.

Angrer ikke
Region Midt-Norge står imidlertidig på sitt, og vil ikke selge så fort tross pålegget fra forbundet.

- Vi angrer ikke på at vi gjorde det, og mener fortsatt vi har gjort det riktige ved å redde Byåsen, avslutter Storholt.