Ulrik Wilbek  (Foto: Morten Holm/SCANPIX)
Ulrik Wilbek (Foto: Morten Holm/SCANPIX)

- Se opp for Egypt

Ulrik Wilbek mener fire lag kommer til å kjempe om tre mellomspillplasser fra gruppe D.

Porec (TV 2 Sporten): - Det kommer til å stå mellom Norge, Serbia, Danmark og Egypt, sier den danske landslagstreneren til TV 2 Sporten.

- Egypt er nok det laget som på papiret er det svakeste laget av de fire, men de har en fantastisk evne til å heve seg i mesterskap, sier Wilbek.

På dagens pressetreff i den kroatiske feriebyen Porec, la ikke Ulrik Wilbek skjul på at Danmark har som målsetting å komme til semifinalen.

- Ting har begynt å falle på plass for oss de siste dagene og det ser bra ut. Selvtilliten vår er på vei oppover og vi har som mål å komme til semifinalen, sier Wilbek.

- Blir du skuffet hvis dere ikke kommer til semifinalen?

- Ja, det blir jeg selvfølgelig. Vi vant EM-gull i fjor og vi har vist i mange mesterskap på rad at vi kan kjempe med de beste lagene, sier danskenes suksesstrener som samtidig skjønner at Norge er mer beskjedne i sine mål.

- Norge har jo ikke samme tradisjon som oss når det gjelder å ta medalje i VM eller EM, og da er det sikkert fornuftig å ikke sette seg for høye mål, men det er jo ikke dermed sagt at Norge ikke kan komme til en semifinale, avslutter Wilbek.

Danmark åpner mot Brasil i morgen, mens Norge møter Saudi-Arabia.