LisaWiik2FINAL
LisaWiik2FINAL

Norsk seier i snowboardkonkurranse

Trønderjente vant slopestylen under Burton European Open.

LAAX, SVEITS: I en pressemelding fra snowboardforbundet i dag skrives det at Lisa Wiik (29) fra Trondheim tok sin første store internasjonale seier i slopestyle under prestisjetunge Burton European Open i Laax, Sveits, i dag.

LisaWiikFINAL
LisaWiikFINAL

Flere nordmenn på pallen

Kjersti Buaas (27) fra Trondheim kom på tredjeplass. Med sol, god stemning og høyt nivå på kjøringen er det gøy å se at de Norske jenter på pallen.

Wiik ledet kvalifiseringen, semifinalen og gjennom tre runder i dagens finale, og ble tilslutt kronet med seier i dameklassen i slopestyle.

- Det var vanskelig å holde energien oppe gjennom alle runnene, men det funka jo tilslutt, og det var jo innmari artig, sier Wiik med et strålende smil.

Betydningsfullt

Burton European Open er en av de største konkurransene på europeisk jord, og har seks stjerner i Ticket To Ride-rankingen.

- Det er min første store seier i en internasjonal, det er gøy å se at jeg kan få det til når det virkelig gjelder også, som i en så stor konkurranse som European Open, sier Lisa Wiik.

Ståle Sandbech (15) fra Rykkin var også med i Burton European Open og imponerte stort som beste norske i gutteklassa med en imponerende 7. plass.

Lisa og Kjersti er også kvalifisert til morgendagens finale i halfpipe, sammen med Linn Haug (18), også fra Trondheim.

Se flere godbiter på waschera.no

LinnHaugFINAL
LinnHaugFINAL