Sagerod2
Sagerod2

Drømmehuset hadde feil til 300.000 kr

Byggeboomen har ført til ekstremt mange klager på feil i nybygg

Det fikk ekteparet Margaret og David erfare. Det nye huset hadde nærmere 50 feil og mangler.

Lang liste med feil
Da Margaret Briggs og hennes engelske mann David overtok sitt nye hus på Ytre Enebakk, lå støvet tykt over ripete parkett, isolasjonen var manglefull, og det var ikke en eneste ventil i hele huset. Listen over feil og mangler var på 40 punkter ved overtakelsen, og ved en senere takstbefaring steg tallet til nærmere 50.

Blant annet var det verken trukket telefonlinje eller installert parabolanlegg som avtalt, og boligen mangler fortsatt en lovlig adkomst. I tillegg var ikke boligen radonsikret, til tross for at ekteparet hadde betalt for radonsikring.

Endeløs krangel
I 13 måneder har ekteparet vært i en endeløs krangel med utbygger, Erik Sagerud. Ekteparets takstmann konkluderer med at boligen bærer preg av slurvete utførelser, lite planmessige gjennomføringer og lite fagmessige utføringer.

- Totalt sett har jeg estimert dette til 281.500 kr, sier takstmann Arnstein Johansen

Lykkelig slutt
Da TV 2 hjelper deg kom inn i saken ble det endelig bevegelse i den fastlåste konflikten. Først kom både utbygger Erik Sagerud og Block Watne på befaring i ekteparets bolig.

Så fikk TV 2 hjelper deg, og meklingsekspert Per Jæger i Boligprodusentenes forening, samlet partene til mekling.

- Når en slik sak går galt, så går den riktig galt, fordi partene begynner å snakke om hverandre og ikke til hverandre. De låser seg fast i en konflikt som i tillegg da også handler om dårlig kommunikasjon. Det er egentlig ganske enkelt få til en løsning. Vi må sette oss ned og gå igjennom punkt for punkt hva det er de er uenige om, og få partene til å snakke til hverandre, sier Jæger som greide å få partene til å bli enige om en løsning som Margaret og David var godt fornøyde med.

- En dyktig snekker er allerede i gang med å rette opp feil på huset, og vi har allerede fått utbetalt erstatningspenger, så det ble en lykkelig slutt, sier Margaret.

2510167