Bettan mic 1024
Bettan mic 1024

- Vi er sammen for livet

Se Bettan og stjernelaget synge ABBA-guttas sang.

Se og hør kjendiskvinnene synge i videovinduet over

CD-KLAR: Elisabeth Andreassen er i februar klar med sin nye
  plate «Spellemann».
CD-KLAR: Elisabeth Andreassen er i februar klar med sin nye plate «Spellemann».

Elisabeth Andreassen inviterte onsdag formiddag et titall norske kvinnelige kjendissangere til å synge på sin kommende plate «Spelemann».

Se intervju med Bettan i videovinduet lenger ned på siden

Sang ABBA-guttas låt

Guri Schanke, Marian Aas Hansen, Ingrid Bjørnov, Kari Svendsen, Trine Rein, Jenny Jensen, Claudia Scott, Maj Britt Andersen og Monica Hjelle var bare noen av artistene som var møtt opp i Rainbow Studios i Oslo for å kore på sangen «Klinga minen klockor».

Sangen er skrevet av ABBA-gutta Benny Andersson og Björn Ulvaeus.

- Det er ingen ABBA-sang. Benny Andersson har en stor hobby og det er folkemusikk. Dette er folkemusikkinspirert og glad musikk, med vakre tekster av Björn Ulvaeus, sier Bettan til «God kveld Norge» mens hun hilser sine artistvenninner velkommen inn i platestudioet.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Dette er Bettans planer for 2009:

- 50-årsgave til meg selv

Sangen er en av tre på Bettans kommende CD «Spellemann», som er skrevet av ABBA-gutta. På albumet hennes har den svensk-norske artisten valgt å fokusere på folkemusikk fra dine to hjemland.

- Dette er min 50-årsgave til meg selv. Jeg gjorde bluegrass på min forrige plate. På den nye platen er det den svensk-norske folkemusikken som står i fokus. Med moderne og tøffere uttrykk i bunn, sier hun.

KOR: Bettan får god hjelp i platestudio. Bak f.v. Annbjørg Lien,
  Elisabeth ANdreassen, Ingrid Bjørnov, Monica Hjelle, Marian Aas Hansen,
  Claudia Scott og Guri Schanke.
KOR: Bettan får god hjelp i platestudio. Bak f.v. Annbjørg Lien, Elisabeth ANdreassen, Ingrid Bjørnov, Monica Hjelle, Marian Aas Hansen, Claudia Scott og Guri Schanke.

Se video: Hjemme hos Bettan

«Sammen for livet»-minner

«Klinga minen klockor» er den siste låten som spilles inn til platen. Resten ble innspilt i fjor. Bettan er svært begeistret for jentekoret som nå blir å høre på CD-en.

- Jeg inviterte 45 og det kommer 17-18 stykker. Jeg synes det er veldig artig å snakke med dem om gamle minner, sier hun og innrømmer at hun får litt assosiasjoner til da hun og mange andre norske artister på 80-tallet kom sammen og spilte inn «Sammen for livet».

Donerer pengene

- Ja, vi er jo sammen for livet, alle sammen, sier hun og forteller at alle kjendisvenninnene stiller gratis opp i koret. Til gjengjeld donerer de sitt honorar på til sammen 25 000 kroner til Radiumhospitalet, hvor pengene skal gå til velferd på barneavdelingen.

Og Bettan er svært takknemlig og fornøyd med resultatet.

- Det låter fantastisk og klinger så godt. Og det er gøy å få møtes og gjøre noe sammen. Det er jo ikke ofte oss soloartister møtes.

- Har en god familie

2009 blir et svært travelt år for familiemammaen Andreassen.

- Det virker som det blir et veldig spennende år. Jeg skal på turné i mars, med avslutning i Oslo Konserthus på min bursdag, 28. mars. Senere i sommer blir det festivaler og senere i år julekonserter. Alt er planlagt, sier hun til «God kveld Norge».

- Tid til alt?

- Ja jeg har en god familie, smiler Bettan.

Elisabeth Andreassens album «Spellemann» lanseres 2. februar.

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»