manhunt 2
manhunt 2

Voldelig av spill?

I et nytt lovforslag foreslås det å utstyre spill med voldelig innhold med advarsler

En amerikansk kongressmann foreslår advarsler på spill.

At det er en del kontrovers rundt spill og voldelig atferd er ingen ny sak, men Joe Baca - Californias representant i Kongressen - er ikke redd for å helle bensin på bålet. I sitt nye forslag ønsker han at alle spill med T rating (tenåring eller eldre for å spille) som inneholder voldelige sekvenser skal utstyres med en advarsel om at spill kan lede til voldelig atferd.

parental-advisory-explicit-lyrics
parental-advisory-explicit-lyrics

Hvis han får gjennomslag vil alle spillene bli utstyrt med en følgende: Advarsel: Overdreven eksponering av voldelige video pill og annen voldelig media har blitt knyttet til aggressiv atferd.

Kongressmannen uttalte blant annet at spillindustrien har et ansvar ovenfor foreldre, familier og kjøpere, om å informere de om det potensielt skadelige innholdet som ofte finnes i produktene deres. De har gjentatte ganger feilet i å leve opp til dette. Forskning fortsetter å vise at det finnes en sammenheng mellom å spille voldelige spill og økt aggressivitet blant unge. Amerikanske familier fortjener å få hele sannheten om disse potensielt farlige produkten.

gta_jack
gta_jack

Det kan virke som at noen måtte ta over stafettpinnen etter at Jack Thompson nylig måtte kaste inn håndkleet.