stig (Foto: Pressefoto)
stig (Foto: Pressefoto)

«Død Snø» utsolgt i USA

Billetter selges svart på E-bay.

I morgen tidlig setter en stor «Død Snø»-delegasjon seg på flyet til Utah for å delta på den prestisjetunge Sundance-festivalen. Filmen, som hadde premiere i Oslo fredag, er håndplukket til festivalen, men de som ikke har skaffet seg plass til en av de fire forestillingene må nok ut med en del mer penger for å få sett filmen. Amerikanerne har nemlig gått mann av huse for å skaffe seg billetter.

- Alt er utsolgt, men det ligger faktisk noen billetter på E-bay, sier produsent Terje Strømstad til «God kveld Norge».

Stor interesse

Filmen nærmer seg allerede kult-status i USA, og Strømstad har nærmest utelukkende fått gode tilbakemeldinger.

- Denne filmen er jo i en sjanger som passer veldig godt i USA, og av dem som har sett filmen er de aller fleste veldig gira. «Død Snø» er i ferd med å bli en snakkis der borte, uttaler produsenten, som håper visningen på Sundance-festivalen skal føre til lansering og salg i USA og andre land.

- Vi har solgt filmen til noen land allerede, men forhåpentligvis vil besøket vårt i Utah føre til at enda flere får opp øynene for filmen.

tommy (Foto: Meek, Tore)
tommy (Foto: Meek, Tore)

Stor begivenhet

Blant kjendisene som besøker Sundance-festivalen, er Richard Gere, Jim Carrey, Kevin Bacon, Denise Richard og Chris Rock, men det er forventet at en stor del av A-kjendisene vil avlegge USAs største filmfestival, som ble startet opp i 1978, og senere nyetablert av Robert Redford, et besøk.

- Dette blir veldig gøy, sier regissør Tommy Wirkola til «God kveld Norge». Wirkola drar til USA sammen med flere av hovedrolleinnhaverne i filmen, Stig Frode Henriksen, Ørjan Gamst, Jeppe Beck Laursen, Evy Kasseth Røsten og Vegar Hole. En del av crewet skal også være med.

Arrangerer storfest

I tillegg til de fire visningene av filmen, er ikke nordmennene mer beskjedne enn at de arrangerer en storslagen fest, hvor de håper Hollywood-stjernene stikker innom.

- Dersom de liker filmen kan det jo godt være at de stikker innom festen også. Vi tror dette kan bli en veldig kul fest, med både zombier og andre innslag, sier Wirkola.

Bortsett fra festen skal de overvære alle visningene av filmen og gjøre seg kjent med folk i miljøet.

- Vi har ikke de store planene utover det, men får ta det litt som det kommer, uttaler regissøren.

Les flere kjendisnyheter på nettsidene til «God kveld Norge»