UT PÅ TUR: Banjo og Kazooie er ute på nye eventyr   ti år etter spilldebuten.
UT PÅ TUR: Banjo og Kazooie er ute på nye eventyr ti år etter spilldebuten.

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts

Det er ti år vi sist så Banjo og Kazooie - klarer spillheltene og levere igjen?

Spillene ble godt mottatt da de kom. De var nyskapende, og presset Nintendo 64s grafiske muligheter. Hvordan står det til i dag?

Plattform: XBOX 360

Slappet litt for godt av

Etter det siste oppgjøret med heksa Gruntilda i Banjo-Tooie kunne heltene trekke seg tilbake og slappe av, litt for godt av. For etter åtte år med daffing og ekstrem overvekt blir redningen Lord of Games (LOG) som tryller frem et nytt eventyr der vi blir møtt med nye utfordringer og en real match mot den teite heksa Gruntilda. Jeg er usikker på om jeg liker den merkelige måten utvikleren Rare bygger historien på da det fremstilles mer som en lek i sandkassa enn et viktig oppdrag. Heldigvis blir man servert en god porsjon humor og artige referanser til andre spill som gjør opplevelsen underholdende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BILBYGGING: Du plukker opp deler underveis og må bygge kjøretøy
  til turen.
BILBYGGING: Du plukker opp deler underveis og må bygge kjøretøy til turen.

Avhengig av kjøretøy

Tidlig i spillet blir du utstyrt med en magisk skiftenøkkel og en ganske så kjip tralle du kan kjøre rundt i. Men etter hvert som du finner nye deler, motorer og hjul blir mulighetene og variasjonene så store at det blir nesten helt opp til fantasien hva man ønsker å kjøre rundt i. Et fantastisk konsept som fungerer i praksis selv om jeg savner å kunne løse noen oppdrag uten å være avhengig av et kjøretøy.

Showdown Town

I likhet med mange andre plattformspill har spillet et hovedbrett, Showdown Town. Byen Showdown kan du fritt utforske og etter hvert som du kommer lenger inn i spillet åpnes det nye verdener og oppdrag. Det føles riktig å kunne bevege seg fritt i byen da det blir tid til å preike med kjente karakterer, mekke kjøretøy og nyte den vakre grafikken som ser ut som en ekte pixar film.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SHOWDOWN TOWN: Du skal manøvrere de to vennene rundt på hovedplattformen
  «Showdown Town».
SHOWDOWN TOWN: Du skal manøvrere de to vennene rundt på hovedplattformen «Showdown Town».

Selv med den tynne historien er Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts et spill jeg vil anbefale til deg som setter pris på et lekent eventyr der det blir litt opp til en selv hvor moro man kan få det.

terningkast 4
terningkast 4