byåsen  (Foto: logo/)
byåsen (Foto: logo/)

Raser mot NHFs pengestøtte til Byåsen

Norges Håndballforbund har spyttet 100.000 kroner inn i investeringsselskapet som bidro til å redde Byåsen fra konkurs. Det får Nordstrands styreleder til å reagere.

Håndballforbundet eier gjennom NHF Region Midt-Norge 20 prosent av Softball Trondheim AS, skriver Adresseavisen. Investeringsselskapet ble dannet for å kjøpe eierandeler i Byåsen-spillere. Nylig kjøpte selskapet Marit Malm Frafjord fra Byåsen.

Ifølge Adresseavisen står aksjeselskapet oppført med 500.000 kroner i aksjekapital og er delt opp i ti andeler. NHF Region Midt-Norge eier to av andelene.

– Det er en skandale at håndballforbundet går inn og hjelper en spesiell klubb som ikke overholder sine økonomiske forpliktelser. Det går ikke an å lage varige modeller som gir fordeler til én klubb, sier Nordstrands styreleder Riulf Rustad til Adresseavisen.

Daglig leder Svein Olav Øie i NHF Region Midt-Norge sier at de har gått inn i Softball Trondheim AS fordi de ønsker å hjelpe Byåsen.

– Byåsen er et så viktig flaggskip for regionen, og dette var en måte som var grei i forhold til elitelisensen, sier han.

Øie presiserer at pengene som regionen har investert, er penger han regner med å få tilbake.

(©NTB)