alec_front (Foto: Matt Sayles, © TS)
alec_front (Foto: Matt Sayles, © TS)

- Kjørte ofte rundt med en drink i hånda

Alec Baldwin åpen om rusproblemene.

Skuespilleren, som i en årrekke har ligget i en bitter omsorgstvist om datteren med ekskona Kim Basinger, er en av flere kjente personer som nå har bestemt seg for å fortelle om alkoholmisbruk i boka «Moments of Clarity», melder New York Post.

Vanket i tvilsomt miljø

Hollywood-profilen, som for tiden er å se i TV-serien «30 Rock», forteller at han i 20-årene ofte kjørte rundt med en drink for hånden, og beskriver tilstanden som: «Du er død, men du forstår det ikke».

Baldwin lar det komme for dagen at han vanket i et miljø der han hadde fri tilgang på sex, narkotika og alkohol. «Rommet var fullt av mennesker som ruset seg, drakk og bare snakket svada. Alle disse midt-på-natta-samtalene, der alle snakker frenetisk om ting som egentlig ikke betyr noe», skriver han. I boka har også kjenninger som Jamie Lee Curtis og Tom Arnold bidratt med sine historier.

Reddet av venn

Baldwin forteller også hvordan han ved hjelp av en venn kom seg ut av misbruket. Han forsto at han måtte endre noe da vennen så på ham med medlidenhet i blikket, og sa: «Wow. Jeg er glad jeg ikke er deg».

Seks uker før han fylte 27 år oppsøkte han hjelp. «Gud fikk meg edru. Den dagen var Gud en svart 65 år gammel pensjonert postmann, ved navn Lenny. Lenny sa: Du trenger aldri å ha det slik igjen dersom du ikke ønsker det», skriver Baldwin. (©NTB)

Les flere kjendisnyheter på nettsidene til «God kveld Norge»

Mer innhold fra TV 2