Fly_N7
Fly_N7

- Norske SAS-passasjerer diskrimineres

Det svenske Konkurrensverket har bestemt at SAS igjen får lov til å gi sine kunder bonuspoeng på innenriksreiser i Sverige.

– En gladmelding fra Konkurrensverket. Selvsagt ønsker vi å belønne våre trofaste kunder på samme måte som våre konkurrenter både i luften og på jernbanen har mulighet til å gjøre, sier Anders Ehrling, administrerende direktør i SAS Sverige, i en pressemelding.

Les også: Dine rettigheter blir styrket

Økt konkurranse
På begynnelsen av 2000-tallet ble SAS i Sverige og Norge ilagt forbud mot å gi innenriksreisende bonuspoeng, på grunn av SAS’ dominerende posisjon i markedet.

På den måten ville konkurransemyndighetene i de to landene stimulere konkurranse i luftfarten. Siden den tid har konkurransen på innenriksruter økt markant i både Sverige og Norge, og derfor besluttet svenske konkurransemyndigheter å fjerne forbudet.

Skal du ut på tur? Da bør du lese dette!

Ikke i Norge
Her hjemme er det ikke politisk vilje til å fjerne forbudet på innenlandsruter, til tross for en helt annen konkurransesituasjon på markedet enn i 2002, da Norwegian var i startgropa.

Knut%20Morten%20JohansenN
Knut%20Morten%20JohansenN

– Vi synes det er trist at våre kunder fortsatt diskrimineres på denne måten. Konkurransesituasjonen har forandret seg totalt også i Norge, og SAS Norge har hele tiden hatt et ønske om å gjeninnføre bonusordningen også for våre reisende innenlands, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge til TV 2 hjelper deg.

Foreløpig må reisende nøye seg med bonuspoeng på utenlandsreiser.