Luiz Felipe Scolar  (Foto: Jon Super/AP)
Luiz Felipe Scolar (Foto: Jon Super/AP)

- Selvtilliten vår er skadet

Chelsea-spillerne ble vekket av brannalarm. Verre skulle det bli.

Manchester United - Chelsea 3-0

For Chelsea var dagen helsvart. Laget ble vekket klokken 07.00 om morgenen av en brannalarm på spillerhotellet. Og det så ikke ut som om Luiz Felipe Scolaris menn våknet helt. Bortsett fra noen spede tilløp i 1. omgang, hadde vertene full kontroll.

Gjestene gikk ut i en baktung 4-5-1-formasjon, men selv ikke da toppscorer Nicolas Anelka erstattet Deco ved halvtid ble det mer trøkk i det offensive spillet. Og bakover var den normale tryggheten borte. Alle baklengsmålene kom svak markering i feltet etter innlegg fra venstresiden.

- 1. omgang var normal. Det var ingen gode sjanser til noen av lagene. I siste minutt slapp vi inn et mål som forandret alt. De ble mer avslappet, vi måtte angripe og avga rom slik de liker. Da spilte de rett og slett bedre enn oss, sa Luiz Felipe Scolari til Sky Sports etter kampen.

- Hvor stor skade har dette påført deres selvtillit?

- Stor skade. Vi kom ikke for å spille slik. Vi ville vinne. Nå må vi tenke på hva som gikk galt med noen spillere, og dødballene. For vi må gjøre noe med dette i fremtiden, sa han.

Les også: United knuste Chelsea

0-3-tapet var deres verste på Old Trafford på 16 år, deres største serietap på to år og klubbens første bortetap på 21 kamper. Sist gang de blå tapte på bortebane, var mot Arsenal 16 desember 2007. Nottingham Forests rekord fra desember 1977 til november 1978 - som ville blitt tangert med Chelsea-poeng i dag - blir dermed stående.

Statistikken mot de øvrige Topp fire-lagene i Premier League er heller ikke den beste. Siden 2006-07-sesongen har Chelsea kun vunnet tre av de 16 kampene mot Manchester United, Arsenal og Liverpool. Særlig på bortebane, sliter de. Tabelltoerne har ikke slått et Topp-fire lag borte siden Arsenal ble slått 2-0 i desember 2005 - på gode gamle Highbury.