Linsesuppe_680
Linsesuppe_680

Grønnsaksuppe

Med linser og tomat

400 g linser, grønne, brune eller røde

2 løk

2 gulrøtter

2 skiver sellerirot

ca 1 ½ dl olivenolje

2 fedd hvitløk

ca 9 dl kraft ev hønsebuljong

1 boks knuste hermetiske tomater

1 laurbærblad

¾ ts tørket oregano

1 ½ ss vineddik eller eplecider eddik

½ - ¾ ts sukker ( brunt)

salt, pepper

Linser er små belgfrukter og trenger ikke bløtlegges før bruk.
Ha linsene i et dørslag og skyll godt av dem.
Finhakk løken og grønnsaker og surr blank i olivenolje.
Tilsett finhakket hvitløk , godt avrente linser, kraft /buljong, hermetiske tomater, krydder, eddik, sukker, salt og pepper. Kok opp og la trekke til linsene er møre og har jevnet suppen, 45 min – 1 time.
Koketiden er avhengig av type linser som brukes.
Smak til med salt, pepper, ev litt mer sukker eller eddik.
Drypp noen dråper god olivenolje over suppetallerken ved servering.
Server suppen som den er eller med brød eller en ”klatt” rømme.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no