MOT OVERSKUDD: LSK leder Per Mathisen har grunn til å smile. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
MOT OVERSKUDD: LSK leder Per Mathisen har grunn til å smile. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

- Lillestrøm må selge for å redde profflisensen

Lillestrøm har store økonomiske utfordringer og må selge deler av eierposten i Åråsen Eiendom for å komme økonomisk på beina igjen.

Mandag ble medlemmene i Lillestrøm Sportsklubb invitert til ekstraordinært årsmøte 19. januar, skriver Romerikes Blad. På sakslisten står blant annet «Delsalg av Åråsen Eiendom».

LSK-formann Per Mathisen forteller at klubben har forhandlet fram en avtale om salg av en eierandel i eiendomsselskapet som klubben eier 100 prosent. Dersom flertallet på LSK-årsmøtet støtter forslaget, betyr det at klubben ikke lenger vil være eneeier av næringsdelen av Åråsen stadion, LSK-hallen og det nye treningsanlegget på Vigernesjordet.

– Vi har et ønske om å fortsette som topplag. Slik den økonomiske situasjonen er nå, er det helt nødvendig å gjøre noe hvis vi skal opprettholde satsingen. Etter min mening har vi forhandlet fram en avtale som er god for LSK, sier LSK-formann Per Mathisen til Romerikes Blad.

Han vil ikke si noe om hvem som går inn på eiersiden eller hvor store andeler det er snakk om. Ifølge lokalavisen har Lillestrøm forhandlet fram en avtale som sikrer klubben muligheten til å kjøpe tilbake eierandelen for en hyggelig pris, og avtalen blir omtalt «nærmest som et lån».

Det skal være snakk om en helt nødvendig økonomisk tilførsel foran 2009-sesongen dersom toppsatsingen skal opprettholdes. LSK AS ender med et gigantisk underskudd for 2008. Underskuddet skal delvis dekkes med delsalget av Åråsen Eiendom. Alt annet vil ut fra det Romerikes Blad kjenner til gjøre det nesten umulig å beholde profflisensen i 2010. (©NTB)