Hever ikke «Bourbon Dolphin»

Forsikringsselskapet Gard vil ikke betale for heving av «Bourbon Dolphin».

Det melder selskapet i en pressemelding.

Forsikringsselskapet skriver at de ikke kan pålegges å heve skipet ettersom det ikke utgjør noe fare for sjøsikkerheten til andre skip eller til miljøet.

London Offshore Consultants (LOC), et firma med ekspertise på heving av skip, skal ha gjort en vurdering for forsikringsselskapet for muligheten til å heve «Bourbon Dolphin».

Ifølge pressemeldingen skal firmaet ha vært svært usikre på om det er teknisk mulighet til å heve skipet, blant annet på grunn av vanskelige vind-, strøm og bølgeforhold. De understreker også at det største havdypet man har hentet noe skip fra var 600 meter. Dette skipet skal også ha vært betraktelig lettere enn «Bourbon Dolphin»

Skipet kan ha gravd seg ned i havbunnen og ligger dessuten i et område som er utsatt for dårlig vær. Det skaper ekstra usikkerhet, ifølge vurderingen fra LOC.

«Bourbon Dolphin» kan være dermed bli liggende på 1.100 meters dyp 75 nautiske mil utenfor Shetland. Det norske ankerhåndteringsfartøyet forliste 12. april. Åtte mennesker mistet livet.