Steven Gerrard  (Foto: PAUL THOMAS/AP)
Steven Gerrard (Foto: PAUL THOMAS/AP)

Gerrard ga Torres scoringen

Alt annet enn bøllete opptreden av Liverpool-kapteinen.

Preston - Liverpool 0-2 (0-1)

Liverpool skapte sjanse på sjanse i FA-cupoppgjøret mot Preston, men Championshiplaget tok over mot slutten av kampen og kunne fort ha detonert en cupbombe. Så sikret Steven Gerrard og Fernando Torres seieren for de røde.

Albert Riera ga Liverpool ledelsen på en utsøkt måte etter halvspilt første omgang: Spanjolen dro seg utover i feltet, og klinte ballen i vinkelen.

Albert Riera  (Foto: CLIVE LAWRENCE/EPA)
Albert Riera (Foto: CLIVE LAWRENCE/EPA)

Avslutningene til Robbie Keane var av en helt annen kvalitet. Ikke mindre enn tre ganger bommet iren på gedigne sjanser i løpet av de første 45 minuttene.

Liverpool forsatte å skape sjanser etter hvilen, og Steven Gerrard viste at barslagsmålet ikke har virket inn på fotballformen.

Preston-keeper Andrew Lonergan hentet frem sitt ypperste da Liverpool-kapteinen bredsidet ballen mot krysset i det 60. minutt.

Preston-press
Men da Liverpool ikke maktet punktere kampen, begynte hjemmelaget å få troen på at cupbomben kunne detoneres.

Preston tok over banespillet og spilte seg frem til flere farligheter.

Hjemmelageet hadde sogar ballen i noten bak Reina-stand in Diego Cavalieri, men Sean St. Ledgers scoringen ble korrekt annnullert ettersom Jon Parkin hadde livtak på en liggende Jamie Carrragher.

Fernando Torres kom på banen for Liverpool for første gang siden Marseilles-kampen 26. november da Keane ble byttet ut i det 73. minutt.

Og på overtid ble spanjolen forært en scoring av Steven Gerrard. Gerrard kom aleine mot keeper, men istedet for å sette ballen inn selv sendte han den uselvisk bort til spisskameraten.

Fernando Torres  (Foto: PAUL THOMAS/AP)
Fernando Torres (Foto: PAUL THOMAS/AP)