Steve Coppell (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
Steve Coppell (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)

FA-cup på langoddsen

Opprykksjagende Reading stiller reservepreget til dagens vriene bortekamp.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 3. januar, frist kl. 15.55:
20 Cardiff - Reading H 2,25
34 Leyton Orient - Sheffield Utd B 1,70

Totalodds: 3,83

Redusert bortelag
Cardiff er uten tap på sine syv siste. 1-1 mot dagens motstander i det omvendte seriemøtet 2. juledag. Der sørget Reading-keeper Federici for utligning fem minutter på overtid. Etter fem mål på 11 kamper har spissen Chopra returnert til Sunderland. Toppscorer McCormacks comeback fra skade kommer således beleilig.

Reading holder også upåklagelig form i seriespillet, syv poeng foran vertene i kampen om direkte opprykk. Cup betyr som vanlig store endringer på laget til Steve Coppell. Til BBC sier sjefen selv følgende: - Vi ønsker selvsagt å vinne kampen, men jeg må forholde meg til at stammen av de 20 spillerne i troppen har spilt et stort antall kamper på kort tid. Derfor vil det bli forandringer til lørdagens kamp.

Forrige sesongs tapende finalist i denne turneringen bør ta seg av et reservepreget bortelag. Konkurransedyktige 2,25 lever vi fint med.

Shefield United får tillit mot svak motstand
League One-laget Orient var gode i november, men ligger under streken igjen etter bare to poeng på fem kamper i desember. Thornton (m) er ute med karantene. Boyd (a) er usikker med sykdom, Gray (a) langtidsfraværende. Sheffield United kjemper om opprykk i divisjonen over. 2-3-0 på de fem siste inkluderer både utligning imot på overtid mot Palace og 1-1 mot serieleder Wolves, i en kamp Sheffield United fortjente alle poengene. Med Henderson tilbake fra skade kjemper tre gode spisser om to plasser på topp. Spring (m) trolig tilbake, kun et par langtidsfravær gjenstår.

Forskjellen på lagene er stor, og vi synes gjestene burde vært enda klarere favoritter. 1,70 holder til en plass på bongen.

Vurdert av Tage Barstad og Magnus Wattne


Øvrige vurderte kamper:

3 Hartlepool - Stoke S 3,95 3,15 1,65

FA-cup 3. runde. Hartlepool har bare én seier på de siste ni i League One og står uten en permanent manager-løsning. Søndag ble det sjokktap med 1-4 hjemme for tabelljumbo Crewe. Kyle (a) har forsvunnet etter endt låneperiode, Mackay (a) er tilbake fra skade. Stoke sliter også med formen to divisjoner over, seks kamper siden forrige trepoenger. Fuller utvist i begynnelsen av andreomgang for upassende oppførsel mot egen lagkamerat i 1-2-tapet for West Ham. Røk ut av Carling Cup med Derby som motstander på eget gress tidligere i vinter. Tony Pulis blir nødt til å gjøre en rekke endringer på laget grunnet skader og karantener. Nevnte toppscorer Fuller blant de fraværende.

Hjemmeoddsen er småspennende og over gjennomsnittet i markedet.

6 Hull - Newcastle S 2,10 2,90 2,80

FA-cup 3. runde. Hull vant den omvendte seriekampen i september med 2-1. Fortjente det ene poenget da Villa avgjorde sent tirsdag. Phil Brown har fortsatt noen skadefravær, og forventes å gjøre flere endringer på det laget som har vært gjennom en periode med tett kampprogram. Newcastle kommer fra to velfortjente tap for Wigan og Liverpool. Skadeproblemene er fortsatt omfattende i begge ender av banen. Enrique (f), Butt (m) og Ameobi (a) er i tillegg usikre. Vi synes det ser ganske åpent ut om seieren, borteoddsen er nærmest.

7 Sunderland - Bolton S 2,15 2,85 2,75

FA-cup 3. runde. Sunderland hadde lite å stille opp med på Goodison sist. Ellers ser det ut til å ha hjulpet med friskere blod i manager-setet. Keeper Gordon fortsatt langtidsfraværende. Bolton har møtt flere av topplagene i det siste, 1-0-4 på de fem seneste kampene. McCann (f) er suspendert, Cahill (f) tvilsom med skade. Grei hjemmefavoritt.

8 Arsenal - Plymouth 1,10 5,15 13,50

FA-cup 3. runde. Arsenal langt fra like stødige som vanlig hjemme på Emirates første halvdel av sesongen. Wenger sliter fortsatt med flere faste på skadelisten. I dagens kamp vil trolig vil tre-fire benkevarmere få sjansen. Plymouth har med sin 15. plass så langt gjort det bedre i Championship enn mange forventet. De beste spillerne har forsvunnet i tur og orden de siste sesongene, uten at det har gitt de store utslagene i poengfangsten. Gray (f) er hentet på lån fra Man United og klar for debut. Midtbanespillerne Duguid og Mpenza er tilbake i troppen. Toppscorer Gallagher håper på å bli klar etter sin skade.

Gjestene har bare én seier på sine åtte siste. Vi finner ingen gode argumenter for noen skrell her.

10 Portsmouth - Bristol City 1,40 3,65 5,30

FA-cup 3. runde. Motgangen fortsetter for Tony Adams og Portsmouth, som gikk på det fjerde strake tapet søndag. Vertene mangler folk i alle lagdeler, Crouch trolig ensom spiss med Defoe ute. Gjestene har fått opp dampen med to seirer på rad, ellers har forrige sesongs tapende play off-finalist skuffet stort i vinter. Troppen er tilnærmet fulltallig. Vi fristes av borteoddsen når Bristol City tar den korte turen østover.

12 West Ham - Barnsley 1,35 3,85 5,70

FA-cup 3. runde. West Ham snudde til seier mot Stoke med en mann mer på banen. Parker (m) er suspendert, ellers har Zola få fravær til bekymring. Barnsley kom godt ut av juleprogrammet med syv poeng på tre kamper. Slo ut Liverpool og Chelsea av denne turneringen forrige sesong. Cureton (a) har ikke fått tillatelse til å spille FA-cup av utlåner Norwich. Fortsatt noen faste på skadelisten.

Barnsley er normalt intet stort lag på reisefot. H blir valget, men spill helt utelukket med gjestenes bragder fra fjoråret friskt i minne.

14 Macclesfield - Everton 6,75 4,40 1,25

FA-cup 3. runde. Macclesfield midt på treet i Laeague Two. Poengfangsten er ustabil og best på fremmed gress. Green (a) returnerer til en nesten fulltallig tropp. Everton har imponert stort den siste tiden, ikke minst med tanke på skadeproblemene. Anichebe (a) er igjen usikker, Cahill fortsetter trolig som vikar på spissplass. Naturlig bortefavoritt, men denne oddsen ser vi ikke to ganger på.

16 Sheffield Wed - Fulham S 3,10 2,95 1,95

FA-cup 3. runde. Nedadgående formkurve for Wednesday, som trives klart best hjemme i stålbyen. Den offensive trioen Clarke, Sodje og Johnson ser ut til å miste kampen. Fulham står med 1-6-0 på de syv siste. Kjempet seg tilbake til 2-2 i sluttminuttene mot Chelsea sist, men 0-0 er gjengangeren for Hangeland & co. Viktige Bullard er blant de fraværende, og Hodgson forventes i tillegg å gjøre endringer fra start. Dette ser jevnt og målfattig ut.

17 Manchester City - Nottingham Forest 1,22 4,20 8,35

FA-cup 3. runde. To sene scoringer sikret City ett poeng mot Blackburn sist. Det skal som kjent handles når overgangsvinduet åpnes, så flertallet av spillerne har all grunn til å bevise om dagen. Viktige Ireland står trolig over med skade. Forest har ikke fått noe gledelig gjensyn med nest øverste nivå. Colin Calderwood fikk nylig sparken, Billy Davies er på plass som ny sjef fra neste uke. Ingen nye fravær i troppen, Wilson (f) og Lynch (f) kan være tilbake. City får tipset selv om betalingen er nitrist.

19 Birmingham - Wolverhampton S 2,20 2,85 2,70

FA-cup 3. runde. I tillegg til en plass i 4. runde, står det mye prestisje på spill når lokalrivalene møtes. Kun én seier på de fire siste for vertene, som klarte 1-1 i det omvendte møtet i ligaen nylig. Fortsatt noen fravær i den brede troppen, Murphy (m) soner karantene etter utvisningen sist. Wolves har ikke vært helt på topp i serien de siste kampene, men innehar stadig en klar tabelledelse foran Reading og nettopp Birmingham. Gode Kightly (m) er tilbake fra suspensjon, ingen skader av nevneverdig betydning. Landslagsaktuelle Mancienne (f) er hentet tilbake til Stamford Bridge etter å ha tilbrakt sesongen på utlån til dagens gjester. Vi ser ingen klar vinner av West Midlands-derbyet.

50 Preston - Liverpool 6,00 4,15 1,30

FA-cup 3. runde. Preston står med fem strake hjemmeseirer i Championship, kjemper som forventet om play off. Den målfarlige vingen Wallace har fått tillatelse til å spille av arbeidsgiver Sunderland. Fortsatt to langtidsfravær i de bakre rekker. Liverpool har omsider begynt å forsvare tabelledelsen med stil, briljerte da Newcastle ble slått sist. Med Champions League å tenke på utover våren må nok denne turneringen finne seg i tredjeprioritet. Med flere friskmeldinger den siste tiden har Benitez en tilnærmet fulltallig tropp til rådighet, inkludert kaptein Gerrard.

Gjestene var i trøbbel mot et rent amatørlag forrige sesong, før det ble exit mot Barnsley. Kun skrelloddsen er i nærheten av interessant.

53 Barcelona - Mallorca 1,15 5,30 8,50

Primera. Barcelona har kost seg med ti poengs forsprang på tabelltopp i den to uker lange juleferien. Få fravær til bekymring. Mallorca er uten seier på de åtte siste seriekampene. Sommerens mange utskiftninger i stallen kan komme til å koste plassen i det gjeveste selskap. Ingen store bekymringer utover en langtidsskadet Moya (k). Som oddsen antyder en soleklar H.

62 Valencia - Atletico Madrid S 2,10 2,90 2,80

Primera. 2-1-3 på de seks siste for Valencia før juleferien lot Barcelona stikke fra i toppen. De kampene inkluderer møter med de tre øvrige topplagene, som ga 0-1-2 og 0-5 i målforskjell. Marchena (f) er ute med skade, Alexis (f) skadet

Atletico Madrid viste flott form før ferien. Gikk forbi dagens motstander med 3-2-seieren over Espanyol i siste kamp, hvor hovedstadslaget hadde all grunn til å være fornøyd med seieren ut fra spill og sjanser i kampen. Maxi (m) og Maniche (m) mangler.

To klubber med klasse og høye ambisjoner møtes. Offensivt er det normalt bortelaget som har mest å by på. Norsk Tipping har i likhet med denne redaksjonen tro på gjestene fra hovedstaden, kun hjemmeoddsen tåler sammenligning.

Vurdert av Magnus Wattne